Po úspěšném loňském ročníku dorazí i letos do žateckého letňáku NaFest! Hlavním lákadlem festivalu bude rapper Marpo

Hedvika Mašková 2021-08-16 11:21:00

Vloni měl premiéru a letos se to chystá rozbalit v ještě větší parádě! Řeč je o festivalu s příznačným názvem NaFest, který proběhne v žateckém letním amfiteátru v sobotu 21. srpna. Těšit se můžete na kapely Zakázaný Ovoce, Hand Grenade, The.Sw!tch, Hot Pants či rappera Marpa a TroubleGang nebo domácí interprety PJe s Poemistix Beats.

Druhý ročník multižánrového festivalu NaFest otevře své brány příští sobotu již ve 13.30 hodin. Od 14 hodin odstartuje celodenní program duo PJ a Poemistix Beats. Pavel Broum alias PJ je žatecký rapper, který letos v červnu vydal novou desku s názvem Toman, na níž produkčně spolupracoval s Poemistix Beats. ,,Věříme, že tuto akvizici ocení hlavně domácí návštěvníci festivalu. Každý rok chceme dát možnost nějakému interpretovi ze Žatce, aby mohl vystoupit po boku velkých hvězd. Loni to byla kapela Najust, letos PJ,“ vysvětluje za tým organizátorů festivalu Jakub Grežo.

Domácí na pódiu vystřídá punk-rocková kapela Zakázaný Ovoce, která letos slaví šestnáct let na hudební scéně. Návštěvníky festivalu určitě nadchne energický zvuk bicích, řízné a melodické kytary, valící se basa a v neposlední řadě chytlavé melodie.

Po kapele pocházející původně ze středočeských Říčan dorazí skupina Hot Pants z Kadaně. Tu netřeba dlouze představovat, jelikož zahrála i na loňském prvním ročníku festivalu NaFest. Ani letos fanoušky neochudí o písně plné pop punku a punk rocku. Po poslední vydané hudební nahrávce ,,Six Pack“ připravují nové kousky a pár jich určitě vezmou tohle léto na pódium.

Stejně jako kapela Hot Pants nebudou v Žatci nováčky ani Hand Grenade, kteří loni v letním kině předvedli pořádný metalový nářez a vzbudili obrovský ohlas. Kapela vznikla v roce 2008 a do dnešního dne má více jak šest stovek odehraných akcí po celé republice. Na svém kontě mají tři řadové desky a před nedávnem dokončili jedinečný projekt trilogii klipu.



S velkým potěšením organizátoři všem oznamují, že na festival přijala pozvání také crossoverová kapela The.Sw!tch, která ve svém žánru patří díky stovkám odehraných koncertů, festivalovým vystoupením a předskakování zahraničním hvězdám k nejzkušenějším kapelám u nás. Skupina neustále posouvá své hranice a je častou inspirací mnoha začínajícím muzikantům.

A konečně! Zlatým hřebem festivalu bude český rapper Marpo, který byl členem skupiny Charakter crew, vystupoval v seskupení Marpo & Mc Wohnout a poté založil kapelu TroubleGang, se kterou jako první český rapper vyprodal O2 arénu! V té samé sestavě dorazí i na festival NaFest, takže o kvalitní muziku, která v sobě snoubí rap a tvrdé kytarové tóny, rozhodně nebude nouze.

Kromě skvělé hudby budou na festivalu stánky s občerstvením. Svůj sortiment nabídnou například pivovary Plzeň, Kácov a Bakalář.

Vstupenky na festival je možné zakoupit online na Ticketportal a následně vytisknout. V předprodeji je pořídíte výhodněji za 400 korun, na místě v den festivalu budou poté k dispozici za 500 korun. Platící návštěvníci budou mít rovněž možnost přednostně zaparkovat v bezprostřední blízkosti letního kina v ulici Jaroslava Vrchlického. U vstupu do areálu dostanou lístek, který si umístí za okno auta.

,,Chceme, aby v Žatci kultura žila, takže budeme moc rádi, když dorazí co nejvíc návštěvníků. Jejich zájem je pro nás motivací do příštích let,“ vyzývá pořadatel Jakub Grežo a doplňuje: ,,Stejně jako letos i loni bychom v nadcházejících letech chtěli festival ladit multižánrově, aby zaujal co nejširší počet lidí. Přemýšlíme také o tom, že bychom už v příštím roce festival rozšířili do dvou dnů. Pokud to situace dovolí a Dočesná se bude moci uskutečnit v tradičním formátu, termín konání festivalu by se ze srpna přesunul na červen a odstartoval by tak žateckou kulturní sezónu.“

Foto z minulého ročníku: Barbora Zollpriesterová

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video