,,Devět vrstev duše“ aneb nová výstava obrazů

2021-08-19 10:30:00

Ve čtvrtek 5. srpna proběhla v Galerii Sladovna v Žatci vernisáž výstavy obrazů Radky Brůnové. Zahájení tohoto souboru moderního umění bylo kvůli všude hemžící se nemoci několikrát odloženo.

Vernisáž byla zahájena kratším rozhovorem, kdy se návštěvníci o Radce Brůnové, která k nám dorazila až z Hradce Králové, například dozvěděli, že vystudovala filozofickou a psychoterapeutickou fakultu a později také soukromou školu moderního umění. Zazněla zde samozřejmě otázka, která všechny zajímala: ,,Proč je výstava nazvána zrovna Devět vrstev duše?‘“, na což autorka obrazů odpověděla: ,,Já přímo nejsem autorem tohoto čísla, ale trvala jsem si na tom, že to jsou vrstvy, protože si myslím, že by duše mohla mít určité vrstvy ve smyslu směrem do hlubin. A u toho čísla jsem původně myslela, že to bude osm, ale kamarád mi do toho vkročil, že lepší je devět a tu devítku teď už beru jako takový symbol, je mi tak nějak příjemnější než jiné číslo.“

Poté došlo i na menší hudební vložku, kdy interpret Stanislav Stejskal zahrál na velice zajímavý nástroj didgeridoo, který působil exotickým, ale příjemným dojmem. Následně byl zpřístupněn vchod do další míst-nosti, kde se nacházela většina vystavených obrazů. Na vernisáži se samozřejmě nacházelo i klasické občerstvení v podobě chlebíčků, dortíků, vína či moštu.

Veškeré obrazy jsou vyjádřeny symboly a co se týče barev využitých na malbu těchto obrazů, jednalo se převážně o černou, bílou, zlatou a sem tam použitou červenou. Výstavu je možné si v galerii prohlédnout do 26. září.     

Adéla Maršíčková
(studentka Gymnázia Žatec)

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video