Dopisy čtenářů: Alchymisté na Novém Hradě

Redakce 2021-08-18 19:10:43

Chtěli byste se podívat do alchymistické dílny, kde vznikal elixír mládí ? Byla to tajemná laboratoř, kde středověcí alchymisté vyráběli zlato a další úžasné elixíry. Určitě se vám vybaví scéna z filmu Císařův pekař a Pekařův císař. Alchymista se pohybuje v setmělé místnosti, kde kromě veliké centrální pece, na níž stojí obrovské nádoby, tam má i spoustu tyglíků, baněk a zkumavek. Všude bublají kapaliny různých barev a je tam spousta kouře a občas se ozve třeskot ba i dokonce výbuch reagujících chemikálií.

     A právě do takovéto dílny teď o prázdniny můžete zavítat i se svými dětmi na zámek Nový Hrad. Je zde otevřena multimediální výstava Tajemný Rudolf II. Touto výstavou Vás provede digitálně oživený Rudolf II., kterého ztvárnil syn herce Jana Wericha – Jiří Werich Petrášek, herec, dabér a moderátor. Jeho podoba s otcem je fascinující, jako by mu z oka vypadl.

Přiblíží Vám málo známé mládí Rudolfa II., jeho cestu za vzděláním a jeho úžasné sbírky. Pomocí hologramů máte možnost vidět i všechny královské koruny, kterými byl Rudolf II. za svůj život korunován.

     Mě osobně vždy alchymie a doba Rudolfa II. velmi fascinovala. Snad to byl i jeden z důvodů, proč jsem vystudovala farmacii. I v této moderní době ještě stále elixír mládí čeká totiž na svého objevitele…

A proto Vám výstavu doporučuji, stojí opravdu za to. Lenka Zemanová, lékárnice z Loun


Napsal(a): Redakce

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video