Lounské náměstí ožilo Food festivalem, pivobraním i Déja Vu Festem

Lucie Steklá 2021-08-18 22:40:00

Jídla ze všech koutů světa, sladké i slané, ale i kvalitní pivo či drinky nebo ovoce. To vše nabídl minulou sobotu Lounský food festival, které po celý den probíhal na Mírovém náměstí v Lounech. Náměstím se linuly vůně burgrů, jamajské kuchyně i sladkých vaflí, k dobré pohodě přálo také letní počasí.

Na snímku Clyde’s Jamaican Kitchen, která do Loun přivezla autentickou jamajskou kuchyň plnou koření a pohody do Česka. Ochu-tnat jste mohli Jamajské masové taštičky, Jamaske Jerk kuře nebo Jamajské Curry s rýží, osvěžit se lehce pálivým Jamaican Ginger beer. Stovky návštěvníků festivalu mohly ochutnat kromě jamajské kuchyně třeba tuniskou, indonéskou či thajskou. Pro děti nechyběl skákací hrad i stánek se zmrzlinou. A že k domluvě není úplně potřeba znát cizí jazyk, potvrzuje náš snímek. Že je objednávka v pořádku potvrzuje ,,palec nahoru” zákazníka, to jak Spider-Man tvoří své sítě, zase gesto prodejce jamajského stánku. Pro vysvětlenou, chlapec na snímku má na obličeji akčního hrdinu namalovaného. S průběhem akce byli návštěvníci spokojeni, pochvalovali si především to, že oproti loňskému ročníku byly stánky dobře zásobeny a své produkty prodávaly po celý den. Jiní naopak kritizují společné den konání s farmářskými trhy i málo prostoru pro stánky.

Živo bylo na lounském náměstí i následující sobotu. Od třetí hodiny odpolední se tam konalo Letní lounské pivobraní. Pivo ZLoun společně s Minipivovarem Domov a Rodinným pivovarem Zichovec zve na hudební večer pod heslem ,,Louny pro Louňáky“. Návštěvníkům zahrají převážně lounské kapely: Blues6, A Bag Of Potatoes, Flower Cover nebo Tarabanka, hostem bude legendární Znouzecnost. Vedle piva a nealkoholických nápojů budete moci ochutnat i speciality lounské gastronomie. 

Minulý víkend se na náměstí konal festival kapel Déja Vu Fest, na němž zahráli interpreti: Jan Bendig Official Site, Sebastian, Voxel (Václav Lebeda), DJ Roxtar, Support Lesbiens.


Napsal(a): Lucie Steklá

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video