BeerParade: Taková ,,malá Dočesná"

Iveta Drlíková 2021-08-23 10:30:00

K malé Dočesné by se dala přirovnat dvoudenní akce BeerParade, která na náměstí Prokopa Velkého v Žatci proběhla první srpnový pátek a sobotu. Stovky návštěvníků si tak mohly vychutnat piva z malých řemeslných pivovarů, včetně „domácího“ Pioneer a mnoho dalších, třeba i piva z Chmelařského institutu. K dobrému pivu patří i muzika, a tak se na zdejším pódiu postupně vystřídalo osm kapel. Kulturní program uzavřel v sobotu „dvojblok“ žateckých skupin OGEE a Najust. Živo bylo i v Chrámu chmele a piva a v Chmelařském muzeu.

„Páteční návštěvnost byla nad naše očekávání, odhaduji, že přišlo více jak tisíc lidí, dnes je to díky deštivému počasí slabší, ale dá se říct, že jsme s průběhem akce spokojení. Skvělá byla spolupráce s Chrámem chmele a piva a Chmelařským muzeem, které nám poskytlo zázemí. Vstřícné k nám bylo i Město Žatec, které BeerParade podpořilo finančně v rámci kulturního projektu Žatecká Dočesná jinak. Dobrou zpětnou vazbu máme i od návštěvníků a zúčastněných pivovarů,“ sdělil nám v sobotu v podvečer hlavní organizátor akce, žatecký rodák, Jakub Veselý, jehož piva z létajícího pivovaru Falkon na čepu rovněž nechyběla.

Komentáře

Prozatím zde nejsou žádné nabídky práce

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video