Primáni se vydali na adaptační kurz, pomáhají jim septimáni

Alla Želinská 2021-09-02 23:48:00

Přestože začal školní rok, studenti primy a septimy podbořanského gymnázia tráví jeho první dny mimo školní lavice.

Začátek roku se pro nové primány odehrává ve znamení adaptačního seznamovacího pobytu, na který odjeli hned druhý školní den a vrátí se o víkendu. Všichni společně vyrazili ve čtvrtek ráno vlakem z Podbořan do Žihle. Odtud se vydali po pěší modré značce lesem na zhruba 7 kilometrů dlouhou procházku do cíle, nejmenšího českého historického města – Rabštejna nad Střelou, kde se ubytovali v malém penzionu. Spolu s primány a jejich třídní učitelkou Ludmilou Kantovou tráví tři dny v krásné krajině Rabštejna nad Střelou i septimáni s paní učitelkou Lucií Haragovou. Takový adaptační pobyt je přínosný pro start nejen školního roku, ale celého studia, říkají pedagogové.

„Nastupující studenti se lépe a rychleji seznámí. Děti, i díky starším studentům – septimánům, tak snadněji získají představu o gymnazijním prostředí. Pokusíme se jim adaptaci na třídní kolektiv a nástup do naší školy co nejvíce usnadnit a zpříjemnit,“ říká třídní učitelka. Kantorům takový kurz usnadní práci se třídou.

Nové podbořanské gymnazisty čekala a ještě čeká řada společenských her i aktivit náročných na fyzičku, výlety a návštěvy zajímavých míst. 

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video