Fotogalerie: Děti usedly do lavic, začal nový školní rok

Lucie Steklá 2021-09-14 10:57:00

 Začal nový školní rok, stejně jako dva předchozí poznamenaný epidemií koronaviru. Školáky zpět ve školních lavicích uvítali jejich třídní učitelé, prvňáčky také ředitelé škol a zástupci obecních či městských úřadů, a to většinou ve venkovních prostorách škol.

 V Lounech prvňáčky vítal na Základní škole Přemyslovců a Prokopa Holého místostarosta Milan Rychtařík, starosta Pavel Janda na ZŠ Školní. Hned první den po návratu z letních prázdnin čekalo děti kromě potřebných informací také testování na covid-19, prvňáci se testovali až ve čtvrtek. Druhé kolo testování proběhlo v pondělí 6. září, další děti čeká ještě ve čtvrtek 9. září. Výsledky z prvního testování žáků na covid-19 na začátku školního roku zatím ministerstvu zdravotnictví nahlásilo 86 procent škol. Potvrdilo se v nich 111 případů nákazy. Do základních a středních škol v celé republice nastoupilo podle ministerstva školství zhruba 1,4 milionu dětí. K očkování se podle vyjádření ministra Andreje Babiše zaregistrovaly od konce srpna zhruba čtyři tisíce dětí.

Jak si prvňáčci svůj první školní den užili, uvidíte v galerii.

Napsal(a): Lucie Steklá

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video