Aktualizováno: Sportovní hala v Podbořanech otevřela své dveře

Alla Želinská 2021-09-24 21:41:00

Návštěvníky přivítala nová ředitelka i zástupci vedení města.

Od konce loňského roku stojí v Podbořanech nová sportovní hala, do letošního září ovšem kvůli době covidové byla bez aktivního využití. V pátek 17. září se do jejich útrob mohli podívat místní lidé a vlastně všichni z okolí, kdo mají zájem – město připravilo Den otevřených dveří od 10 do 17 hodin. Dopoledne se zde sešli zástupci vedení města, zaměstnanci městského úřadu, nová ředitelka sportovní haly, podívat se přišly také např. děti a jejich chůvy ze sousední Chůvičky.   

Stavbu sportovní haly město připravovalo několik let, dokončena byla v závěru loňského roku. Stála zhruba 50 milionů korun, město ji hradilo ze svého rozpočtu. Státní dotaci na halu nezískalo. Kvůli opatřením spojeným s pandemií covidu halu místní zatím nevyužívali, její provoz se ale od září pomálu rozebíhá. Trénují tady florbalisté z klubu Mocní Tuleni - od elevů po nejstarší hráče.

Provoz haly dostala na starost společnost Městské služby Podbořany, jejíž založení podbořanští zastupitelé schválili v červnu. Jednatelkou je od 6. září Andrea Kuďousková, která zároveň do 30. 9. zastává funkci ředitelky Lounské správy plaveckých areálů. "Střet funkcí v tomto případě ze zákona nehrozí," uvedl k této skutečnosti vedoucí odboru místního hospodářství a služeb MÚ Podbořany Erich Knoblauch. Volba A. Kuďouskové radou města na řídicím postu společnosti s ručením omezeným vzešla z výběrového řízení. "Výběrové řízení probíhalo formou veřejných inzercí s uzavírkou 15. 8. a vyhodnocení udělala rada města na svém posledním jednání osobně se všemi zájemci. Byli celkem tři a rada města z nich zvolila současnou jednatelku. Ta prezentovala nejlepší koncepci se znalostí problematiky a způsobů, jak dosáhnout nejlepšího rozjezdu organizace," dodal Knoblauch.

Městské služby Podbořany vlastní 100 % Město Podbořany. V nové s.r.o. je v současné době jednatelka a dva technicko-správní pracovníci. (Jeden z nich, Ladislav Bokr, provázel v pátek i nás). Další zaměstnanci budou přijati až po určité době a z hlediska dalších budoucích potřeb.

Sportovní hala má sloužit pro veškeré sporty, které v Podbořanech mají. A také dětem z místních škol. Sportovci tu jistě ocení moderní povrch a vybavení. Nejvíc halu budou využívat Mocní Tuleni – florbalisté, kteří mají v Podbořanech nejvíc členů. A určitě i fotbalisté, tenisté a další sportovci. Hala vyrostla hned za tribunou fotbalového hřiště Tatranu. Správcem tohoto sportovního areálu je Dušan Frák. 

Více o realizaci projektu Sportovní haly čtěte ZDE

Krátké video z prohlídky

 .

Fotogalerii od L. Heláskové NAJDETE ZDE.

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video