Výstavu k jubileu kapely Aquarius loni zhatil covid. V tomto měsíci se chystá reparát

Hedvika Mašková 2021-09-15 14:49:00

Jubilejních padesát let na hudební scéně si v loňském roce žatecká kapela Aquarius, bohužel, nemohla užít v plné parádě. V letní sezóně sice stihla odehrát několik vydařených koncertů, ale vyvrcholením oslav měla být retrospektivní výstava. Tu však loni na podzim zhatil covid, proto se ji kapela rozhodla uspořádat letos. Vernisáž proběhne v úterý 21. září od 17 hodin v prostorách Městského divadla Žatec.

,,Bude se jednat o naši třetí výstavu k významnému výročí kapely. První se konala v posádkovém domě armády, když jsme slavili třicet let na scéně, druhá se konala před deseti lety v žateckém divadle a letos proběhne třetí k padesáti letům,“ vysvětlil jeden z členů skupiny Petr Brehm.

Na výstavě budou k vidění především archivní fotografie žatecké kapely Aquarius od 80. let až do současnosti. Zároveň bude možné během vernisáže na velkém plátně v hlavním sále shlédnout video z dílny regionální televize OK PLUS, v němž jsou zachyceny záznamy z kulturních akcí, na nichž skupina vystupovala. Kratší video pak bude zakomponováno přímo do expozice a v něm bude možné vidět koncert z tradičního ,,Večera pro všechny“. Vernisáží bude provázet předseda Spolku Rodáků a přátel města Žatce Petr Šimáček.

,,Tento rok jsme na sobě hodně makali, zejména na repertoáru. Dali jsme dohromady dvacet nových písní a vyladili zvuk. Pokoušeli jsme se rovněž o vlastní tvorbu, se kterou ale stále ještě vyčkáváme, než ji představíme veřejnosti. Uvidíme, možná se jí dočkají návštěvníci na výstavě,“ prozradil Petr Brehm.

Kromě výstavy plánuje tento rok kapela Aquarius pro své fanoušky další překvapení. Ráda by totiž obnovila oblíbený ,,Večer pro všechny“, který by se měl konat 23. října v Kulturním domě Moskva v Žatci. A jak už bývalo zvykem, na jevišti nezůstane kapela sama. Dorazí také vzácní hosté, jako hudebník italského původu Davide Mattioli a česká zpěvačka, bývalá členka skupiny Holki, Klára Kolomazníková, která se rovněž ujme role moderátorky. Hlavními pořadateli akce bude MoTáČ klub Bezděkov ve spolupráci se společností GRAPE SC.

,,V bezděkovském klubu MoTáČ jsme již měli možnost několikrát vystupovat a vždy se o nás hezky starali. Jsme moc rádi, že se klub ujal také organizace ,,Večera pro všechny“,“ řekl Petr Brehm a na závěr doplnil: ,,Třeba tradici pořádání celovečerní akce obnovíme. Doufáme, že její konání žádná nová vlna koronaviru ne-znemožní a dočkáme se slušné návštěvnosti.“

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video