V Žatci se opět utkají siláci. Soutěžit budou muži i ženy

Hedvika Mašková 2021-09-16 13:00:00

Krev, pot a slzy slibují organizátoři druhého ročníku soutěže Silák roku města Žatce. Zájemci se mohou přijít podívat v sobotu 18. září od 9 hodin na sportoviště u žateckého letního koupaliště a pořádně zafandit závodníkům, kteří budou povzbuzení zajisté potřebovat.

Letos, stejně jako loni, se přihlášení zá-vodníci utkají ve čtyřech disciplínách. Rozdílné pořadí a váhy budou pro muže a ženy. Stejnou disciplínou pro všechny bude bench-press na maximální počet opakování po dobu jedné minuty. Muži do devadesáti kilo budou zvedat 60 kg, mužům nad devadesát kilo organizátoři na-loží 80 kg a ženám 30 kg. Další disciplínou bude zvedání plného sudu piva do jedné minuty. Muži se poperou s malým sudem piva. Žen se tato disciplína netýká.

Pro všechny, a opět na maximální počet opakování v jedné minutě, bude disciplína farmářský mrtvý tah, kdy budou muži do 90 kg zvedat ze země 100 kg, muži nad 90 kg 150 kg a ženy 40 kg. Poslední disciplínou je tradiční a divácky atraktivní obracení obří pneumatiky. Muži z obou kategorií se budou snažit co nejvíckrát otočit pneumatiku o váze 250 kg a ženy o 100 kg.

,,Pro první místa je připraveno čtrnáct dní jídla zdarma od sponzora soutěže FitandHealth. Vybrat si budou moci jakýkoli balíček. Dále je mezi cenami také poukaz do pánského holičství (barber shopu), sportovní masáže, balíčky zdravé výživy, suplementy od ATP Nutrition, poháry a další reklamní předměty věnované našimi štědrými sponzory," uvádí, na jaké ceny se mohou vítězové těšit, pořadatel soutěže Silák roku města Žatce Josef Podroužek.

Druhý ročník soutěže Silák roku města Žatce navštíví také řada vzácných hostů, jako například dvojnásobný mistr světa a mistr Evropy v kulturistice a také profesionální rozhodčí Vjačeslav Vinogradov, dlouholetý účastník a medailista z mistrovských soutěží v kategorii physique Jan Hrázský či profesionální kulturista Martin Mester. Stejně jako loni na sportoviště u žateckého letního koupaliště přijede jeden z nejznámějších a nejúspěšnějších strongmanů u nás Jiří Tkadlčík, který předvede své parádní exhibiční vystoupení.

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video