Běžíme pro ČESKÉ SRDCE s rozumem

Lucie Steklá 2021-09-15 21:10:00

Chcete si zpříjemnit nedělní dopoledne sportem a ještě k tomu dobrým skutkem. Není nic snazšího. Připojte se k běhu, který pomůže dětem se speciálními potřebami. Zúčastněte se charitativního běhu, který pořádá Nadační fond Český mozek. Startuje se na fotbalovém stadionu v Lounech.

,,Rádi bychom Vás pozvali na první běh s názvem ,,Běžíme pro ČESKÉ SRDCE s rozumem“, který se uskuteční 19. září na lounském fotbalovém stadionu. Přijďte si zpříjemnit nedělní den a pomoci dětem, které to potřebují,“ zvou organizátoři z nadace.

Běhu bude věnováno nedělní dopoledne, trasa je připravena v délce čtyři kilometrů, pro Louňáky po známé trase, kolem cyklistického stadionu, ale také dva kilometry pro běžce s kočárky a 400 metrů pro handicapované běžce a vozíčkáře. V odpoledním programu vystoupí Ladislav Křížek, Felix Slováček jr., Martin Maxa, Bára Mottlová či Julián Záhorovský.

Registrace pro účastníky běhu, kteří nevyužili možnost předregistrace, je v neděli od 10 hodin. Samotný běh bude odstartován v 11 hodin. Závod bude probíhat ve třech kategoriích. První jsou závodníci, inline brusle (4 km), druhou skupinou kočárky, odrážedla (2 km) a třetí skupina je určena pro vozíčkáře a handicapovane (2 km). Moderování bude mít pod křídly Petr Vojnar.

,,Můžete se těšit na vystoupení Míši Noskové, zazpívat Vám přijede též i Julian Záhorovský, Bára Motlová, Ladislav Křížek či Felix Slováček a další. Pro děti bude připraven skákací hrad, cukrová vata, zábavné soutěže. Pro maminky Beauty koutek, líčení se Zuzanou Dobrotkovou, kosmetickou poradkyní,“ zvou pořadatelé.

Registrovat k závodu se můžete na webu www.ceskymozek.cz nebo na emailu registrace@ceskymozek.cz. Cena předregistrace je pro děti od 10 do 18 let sedmdesát korun, dospělého 250 korun. Cena na místě konání akce je sto korun za dítě, 300 za dospělého. Děti a ZTP, ZTP/P mají vstup zdarma. Registrovaní účastníci běhu budou zařazeni do slosování o hlavní ceny: zapůjčení vozu, focení v ateliéru, wellness pobyt, šaty na míru či značkové sluneční brýle.

Více informací k běhu najdete zde.

Nadační fond ČESKÝ MOZEK od vzniku 2010 podporuje zejména rozvoj ve vědě, lékařství a vzdělávání. Dále pod projektem ČESKÉ SRDCE finančně podporuje vážně nemocné děti a dospělé, pečující osoby, podporuje projekty a aktivity právnických i fyzických osob zaměřených na tělesně a mentálně postižené občany.

Cílem je propojení konkrétních příběhů a potřeb dětí a rodičů s cílenou finanční pomocí. I když se jednotlivé potřeby dětí můžou lišit, společně jim můžeme pomoci tam, kde to nejvíc potřebují. Ať už se jedná o financování nákladných terapií, zdravotních pomůcek nebo jiných činností spojených s péčí o děti.

PROJEKT ČESKÉ SRDCE se dlouhodobě zaměřuje na podporu jednotlivců, ale také organizací, které dále pomáhají konkrétním osobám. K hlavním oblastem podpory patří pomoc handicapovaným, pečujícím, rodičům samoživitelům, organizacím poskytující asistenční, odlehčovací služby a ozdravné pobyty, a také na podporu lidem, kteří se dostali do tíživé situace a potřebují pomoc.

Napsal(a): Lucie Steklá

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video