Starostu Volkmanna připomíná pamětní deska i název ulice

Lucie Steklá 2021-09-21 13:26:00

Stálou připomínkou bývalého lounského starosty je ulice Emila Volkmanna v západní části Loun a také pamětní deska na domě, v němž žil.

Emil Volkmann má v Lounech svoji ulici. K jejímu oficiálnímu pojmenování došlo v pátek 20. srpna odpoledne. Ulice Volkmannova je v západní části Loun (za prodejnou Lidl) propojující ulice Postoloprtská a Mělecká. První polistopadový starosta města se za dobu svého působení ve funkci v letech1990 až 2002 zásadně podílel na proměně tváře našeho města. Emil Volkmann (22. 8. 1936 Jimlín – 30. 12. 2018 Louny) by se letos dožil 85 let. Volkmann byl všeobecně váženou a respektovanou osobností. V roce 2004 obdržel titul Čestný občan Loun. Slavnostního aktu se zúčastnili manželka prvního polistopadového starosty města Jana se svými nejbližšími, zástupci sou-časného i minulého vedení města a zastupitelů a další občané.

Stálou připomínkou výjimečného lounského muže je od pondělí 23. srpna 2021 pamětní deska na domě č. p. 1863 v ulici SNP, kde Emil Volkmann dlouhá léta žil. Slavnostnímu odhalení byli kromě manželky Jany Volkmannové a její rodiny přítomni i zástupci současného a bývalého vedení města, přátelé a další občané.

Pamětní desku vyrobila i nainstalovala firma Pavla Fexy (Atelier Vocelova), která již pro město Louny vytvořila pamětní desky lounským rodákům, letcům RAF Miroslavu Vildovi, Bohuslavu Kimličkovi a Jaroslavu Skutilovi (2015) a fotbalovému internacionálovi Ladislavu Novákovi, taktéž narozenému v Lounech (2017).



Napsal(a): Ladislav Bába

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video