Výzva Do práce láká k aktivní dopravě

Lucie Steklá 2021-09-21 15:40:00

Je tu zářijová výzva! Do té květnové se na Lounsku zapojilo 115 účastníků.

Louny (lus) Osmadvacet týmů na sklonku jara najíždělo kilometry na kole cestou do práce a zpět domů. Cílem výzvy je více pohybu, radosti ze života, méně emisí a po-moc rozvoji infrastruktury pro kola i pěší. Na Lounsku se do květnové výzvy Do práce na kolo aktivně zapojilo 115 účastníků, kteří dohromady na kole ujeli 32 144 kilometrů. Další aktivní účastníci výzvy pěšmo či poklusem nasbírali 6 029 kilometrů. Průměrně lidé, kteří se do výzvy Do práce zapojili, za květen najezdili/nachodili 332 kilometrů. Vyhlašování a odměnění účastníků z Lounska se uskutečnilo na Červeňáku.

Výzvu dopravovat se do práce vlastní silou letos přijalo v celé zemi nejvíce lidí v historii: už 22 114 lidí z 2 102 zapojených organizací a firem a také z 9 213 týmů. Vzrostl také průměrný počet zapojených lidí v týmech.

V rámci lounské sekce se účastnily týmy z následujících měst a organizací: Základní škola Školní Louny, AGC Flat Glass Czech, Aisan Industry Czech, CykloMoLi, Česká spořitelna, ČSOB, Eintopf, Feintool System Parts Most, Ishimitsu Manufacturing Czech, Janov, Katastrální úřad pro Ústecký kraj, Koito Czech, Mateřská škola Bělehradská, Město Louny, Městský úřad Žatec, Michal Hajný, NET4GAS, Omexom GA Energo, PLDD Louny, SEKO Aerospace, Generali, Solar Turbines, T-Mobile Czech a Zahrádkář.

Organizátoři lounské výzvy odměnili členy třech vylosovaných týmů s pravidelností účasti nad šestašedesát procent. Byly to týmy Vlčáci z organizace SEKO Aerospace, Ai-sanky8 ze společnosti Aisan Industry Czech a Louňáci z organizace Omexom GA Energo. Nejvíce zelených kilometrů v součtu kola a chůze nasbíral Michal Hajný ,,Hajňas“ z týmu HELLFISH (3,854 km), druhý se umístil ,,Bundis“ z týmu HELLFISH, třetí David Rollinger z týmu Aisan Racing Team Aisan Industry Czech. Nejpilnější ženou květnové výzvy se stala celkově desátá ,,Zobajs“ z týmu Westprint.cz s počtem 959 kilometrů. Zelených kilometrů v běhu a chůzi nejvíce našlapala ,,LuckyKat“ z týmu AisanBLR Aisan Industry Czech (464,6 km), druhá se umístila ,,Zuzlinkaa“ z týmu HELLFISH, třetí místo patřilo Janu Kosinovi z týmu Aisan1 Aisan Industry Czech.

,,Tématem jedenáctého ročníku byly ženy - cyklistky, chodkyně a běžkyně. Právě ony se často městského provozu velmi obávají a musí v sobě nalézt více odvahy než ,,neohrožení muži na šlapacích strojích”. Všechny odvážné ženy jsme proto letos chtěli aspoň symbolicky podpořit a poděkovat jim,“ uvedli organizátoři republikové výzvy.

Kdo zmeškal účast ve výzvě květnové, může se zapojit do další výzvy, která už klepe na dveře. Zářijová výzva, která je plánována na 13. až 26. září, nabídne účastníkům novou aplikaci Do práce na kole. Tu vyvíjí cyklonadšenci z Ackee, agentury pro vývoj mobilních aplikací. ,,Aplikace umožňuje jednoduchý a pohodlný zápis tras v rámci Do práce na kole, ale taky mnohem lepší hecování v týmu i společnosti – ukáže vám totiž průběžné výsledky vašich souputníků i rivalů. S appkou nezapomenete nejen na zapisování cest, ani na doprovodné akce v zapojených městech. Tak ještě jednou díky a na viděnou zase po prázdninách!“ zvou na kolo pořadatelé.


Napsal(a): Lucie Steklá

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video