Druhá nejtvrdší hasička republiky je z Cítolib. Je to pro mě velká motivace, říká Eliška Vrbová

Redakce 2021-09-29 12:04:00

Eliška Vrbová z Cítolib je druhou nejtvrdší hasičkou z České re-publiky. Stříbrnou příčku obsadila coby členka reprezentace Ústeckého kraje na Mistrovství České republiky dobrovolných hasičů v disciplínách TFA (Toughest Firefighter Alive - Nejtvrdší hasič přežije).


Celkem pět mužů, z nichž musí být minimálně jeden starší 35 let, a dvě ženy bez rozdílu věku mohl vyslat každý kraj na Mistrovství České republiky v TFA. Závodu se ne-mohou účastnit profesionální ani podnikoví hasiči. „Za náš kraj tak odjela reprezentace ve složení: Eliška Vrbová a Lukáš Borl (oba SDH Cítoliby), Simona Vlková (SDH Lenešice), Josef Pernet (SDH Koštice), Pavel Novák (SDH Hrobce), Matěj Prošek (SDH Klapý) a Petr Loukota (SDH Klapý), který na poslední chvíli nahradil jedničku naší reprezentace Daniela Vrbu. Dan si bohužel těsně před mistrovstvím zlomil ruku, a proto se sen o medaili odsunul o další roky. Petr Loukota nakonec dobře zastoupil, protože předvedl druhý nejlepší čas naší výpravy bez rozdílu věku, i když je v kategorii B,“ představil členy týmu Matěj Prošek.

Pro dobrovolné hasičky byla účast na MČR v TFA premiérou. Všem závodnicím se povedlo na trati podat více než úctyhodné výkony, za což byly odměněny velkou podporou ze strany přítomného publika. Titul mistryně republiky a nejtvrdší hasičky si odvezla Michaela Honsová z SDH Petrůvky, na stříbrnou medailovou pozici dosáhla reprezentantka našeho kraje z okresu Louny Eliška Vrbová z SDH Cítoliby, bronz získala Kateřina Vodičková z SDH Rokytnice.

Eliška přitom nezačala nejlépe a první úsek dokončila až v šestém nejlepším čase, protože se lehce zasekla při balení hadic. Poté, ale předvedla veliké srdce a svou bojovností doslova urvala nejlepší čas z druhého nejnáročnějšího úseku. Ve třetím předvedla srovnatelný výkon se soupeřkami a na čtvrtý úsek dokázala zkoncentrovat zbytek sil a za mohutné podpory zbytku reprezentace jako jedná se s časem 58,17 s dostala v tomto úseku pod jednu minutu.

„Soutěž je rozdělena na čtyři úseky, které se běží krátce po sobě a jednotlivé časy se sčítají. První úsek nepatří k mým oblíbeným. Ani zde se mi nepovedl. Druhý úsek, který je hodně silový, se naštěstí povedl lépe. Třetí úsek jsem zvládla také docela dobře. Poslední úsek byl mazec. Hodně záleželo i na hlavě, protože nohy už po předchozích úsecích nemohly, ale nakonec jsem schody vyběhla z žen nejrychleji. V rámci výběru Ústeckého kraje jsme měli skvělý tým, vzájemně jsme se podporovali, bez nich bych to nedokázala,“ komentovala závod stříbrná Eliška Vrbová, která se hasičskému sportu věnuje od svých sedmi let.

Do týmových výsledků se počítají časy tří nejlepších mužů bez ohledu na věkovou kategorii. V kategorii 35 let a více obsadil Petr Loukota 17. místo (SDH Klapý) a Pa-vel Novák 19. (SDH Hrobce). V kategorii do 34 let včetně obsadil Matěj Prošek (SDH Klapý) 32. místo, Lukáš Borl (SDH Cítoliby) 35. a J. Pernet (SDH Koštice) místo 36.

Členka lenešického hasičského týmu Simona Vlková se krásně „poprala“ s vyřazujícím druhým úsekem, ale osudný se jí bohužel stal 3. úsek, který nedokázala přes vyčerpání dokončit.

„Druhé místo je pro mě skvělý výsledek. Letos to bylo vůbec poprvé, kdy se MČR mohly účastnit i ženy. Nečekala jsem, že skončím tak vysoko, ale jsem ráda, že se to povedlo. Konkurence byla veliká a všichni závodníci předvedli krásné výkony. Určitě je to pro mě velká motivace pokračovat dále,“ řekla nám na závěr Eliška Vrbová z Cítolib, která se umístila na bedně.


Napsal(a): Redakce

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video