Sportovní kluby se představily na Lounském festivalu sportu

2021-09-30 21:00:54

Lounský festival sportu, to byla akce, která měla za cíl přilákat ke sportu nové děti a mládež. Pro lounské kluby napříč všemi sporty to byla příležitost představit se a případně poradit dětem a rodičům, jaký vhodný sport vybrat.

Na baseballovém hřišti v Masarykových sadech se minulou sobotu klubů představilo dvaadvacet. ,,Osobně si myslím, že podobná akce v Lounech dosud chyběla a díky všem zúčastněným klubům, by se pravdě-podobně Lounský festival sportu nikdy neuskutečnil. Akce měla za cíl seznámit obyvatele města i okolí se sportovními kluby i pomoci v náboru dětí do členských základen. Další hlavní myšlenkou bylo přivést maximum dětí ke sportu, což bylo také důležitým záměrem celé akce,“ uvedl lounský místostarosta Milan Rychtařík, pod jehož záštitou se festival konal. Podle jeho slov mohla být návštěvnost mohla vyšší, ale pořadatelé byli limitováni jak sobotním dopoledním počasím, které nebylo ideální, tak i jinými akcemi, jež pravděpodobně zčásti stáhly potenciální návštěvníky. ,,Hlavní smysl akce jsme splnili a určitě budeme festival sportu opakovat. Reakce návštěvníků byly pozitivní, stejně jako zpětná vazba od zúčastněných klubů,“ dodal M. Rychtařík.

,,Prezentace sportovních klubů, ukázky a možnost si sport zkusit na jednom místě je to, co má smysl. Počasí sice střídavě oblačno, ale děti a rodiče to neodradilo. Takže ,,sportu zdar“ a ať se mu v Lounech daří,“ řekla Jindra Zalabáková, radní Ústeckého kraje pro oblast školství, mládeže a sportu, která se festivalu zúčastnila společně s hejtmanem kraje Janem Schillerem.


Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video