Hrdinové doby covidové v jirkovské galerii

Redakce 2021-09-30 21:21:37

JIRKOV (tz) — V pátek 1. října od 17 hodin se v Galerii Jirkov uskuteční vernisáž fotografií Jaroslava Nosky Hrdinové doby covidové.

O čem tato výstava vlastně je? Jedná se o soubor fotografií vznikající mnoho měsíců pod záštitou hejtmana Ústeckého kraje v rámci pandemické situace v České republice. Do projektu se zapojilo mnoho subjektů z celého Ústeckého kraje: policie, hasiči, nemocnice, očkovací centra, záchranná služba, školy, domov důchodců, obchodní řetězce či kritická infrastruktura. Ti všichni spolupracovali na zachycení momentů při boji s covidem. Díky tomu vznikl nejen pohled na boj na velice exponovaných ARO a JIP jednotkách v Ústí nad Labem, ale třeba i na práci pokladních v supermarketu. „Profese pokladních je svým způsobem od začátku v první linii a ač je práce zdravotníků samozřejmě obdivuhodná, jsou i profese, které si zaslouží poděkování. Jsme si vědomi, že již jsou všichni unaveni z dlouhého boje a slovo covid již lidé přehlížejí, ale i tak je potřeba si neustále připomínat osudy a obětování mnoha skvělých lidí, jež toto vše berou jako poslaní a ne jen jako práci,” říká autor projektu Jaroslav Noska.

V rámci celého projektu vznikla i výzva „Daruj roušku na výstavu”, díky které vznikne velké srdce ušité z látkových roušek z celé ČR. „Lidé nám poslali stovky roušek, které vznikly jako symbol soudržnosti při počátku „doby covidové“ a následně celý národ rozdělil na nesmiřitelné tábory. Nejen roušky, ale i očkování je téma, které rozděluje rodiny. I v tomto směru jsme zaznamenali začátek očkování v Domově důchodců a následně i velká očkovací centra,” přibližuje další okruh výstavy fotograf.

Výstava bude k vidění až do 17. listopadu a následně se přesune do dalších měst.

Rozhovor s autorem projektu si můžete přečíst zde.

Foto: Jaroslav NOSKA

Napsal(a): Redakce

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video