V Chomutově bude možné platit za psa přes SIPO

Redakce 2021-10-04 07:49:00

CHOMUTOV (tz) - Odbor ekonomiky magistrátu města Chomutova od roku 2022 přichází s možností pro občany města platit pravidelné poplatky ze psa prostřednictvím služby SIPO, která umožňuje sdružit všechny platby domácnosti do jedné.

Pokud se občané města do konce ledna 2022 zaregistrují k platbě poplatku ze psů přes SIPO, nebudou jej muset chodit platit osobně. „Naši klienti, kteří prostřednictvím SIPO platí poplatek za odpady, nás žádali i o možnost hradit tímto nástrojem poplatek ze psů,“ vysvětluje Jan Mareš, vedoucí ekonomického odboru magistrátu, jak k této inovaci město dospělo. Klient se nemusí o nic starat, předpis platby mu zajistí v rozhodný měsíc sám úřad.

Snadnost celého přechodu na platbu pomocí SIPO navíc zvyšuje to, že zájemci mohou změnu provést pouhým zasláním vyplněného formuláře „Registrace k poplatku ze psů – platba přes SIPO“ a scan dokladu SIPO na e-mailovou adresu pes@chomutov.cz. Samozřejmě lze ale změnu provést i osobně, a to v kanceláři č. 229 v budově MMCH, Zborovská 4602

SIPO se dokládá platebním dokladem (bílý inkasní lístek) nebo zřizovací listinou SIPO a požadovaný formulář je ke stažení na webových stránkách v dokumentech odboru ekonomiky, sekce poplatek ze psů.

S dotazy se mohou občané obrátit na správce poplatku ze psů na telefonu 474 637 283 nebo přes e-mail pes@chomutov.cz.


Napsal(a): Redakce

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video