Tuchořická škola oslavila 100 let od svého založení

Hedvika Mašková 2021-10-08 14:00:00

Základní škola v Tuchořicích oslavila v polovině minulého měsíce sté výročí své existence. Od 13. do 17. září probíhala v budově školy výstava ke 100 letům jejího fungování, kterou navštívili rovněž tamější obyvatelé a absolventi školy. Bohatý program byl během týdne připraven také pro rodiče a nynější žáky. V úterý například proběhla pro čtvrťáky a páťáky výuka čtenářské gramotnosti spojená se zajímavým soutěžním kvízem. Středa patřila prvňáčkům a jejich rodičům, kdy byla výuka zaměřená na týmovou spolupráci. Ve čtvrtek pak měla paní učitelka připravenou výuku pro žáky a rodiče druhého a třetího ročníku s tématem enviromentální výuky.

Oslavy 100. výročí tuchořické školy vyvrcholily v pátek 17. září, kdy byla škola otevřena až do osmnácti hodin. Součástí velkolepých oslav byl křest kalendáře a almanachu vydaného právě ke stem letům školy. Křtu se ujal Z. Lehman, vnuk prvního ředitele školy Jaroslava Plačka. Z rukou starosty Tuchořic Ladislava Kubisky převzala současná ředitelka Ivana Zilcherová stavební plány školy z roku 1925. Během slavnosti nechybělo vystoupení žáků.

Oslavy školního jubilea si nenechali ujít ani významní hosté, jako například bývalý ředitel Pavel Dovala, který byl do své funkce jmenován roku 1969, před tím působil jako ředitel školy v Bezděkově. Na fotografii si s ředitelkou I. Zilcherovou potřásá rukou nejstarší absolvent školy, který se slavnosti účastnil, pan Rudolf Stambrecht.

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video