Žáci ZUŠ Postoloprty uspěli v mezinárodní soutěži

Lucie Steklá 2021-10-08 08:00:00

Letošní již 49. ročník Mezinárodní dětské výtvarné výstavy ovládli roboti a Čapek. Tématem bylo ,,ROBOT a umělá inteligence“ a mezi více než jedenácti tisíci pracemi ze 72 zemí uspěli žáci Základní umělecké školy Postoloprty. Získali šest čestných uznání a dvě medaile.

Ač byl celý rok ovlivněný epidemií covidu a nastavenými opatřeními, žáci ZUŠky se nevzdali a pilně pracovali. ,,Tvorba, konzultace, samostatná práce v domácím prostředí, to vše bylo komplikované. Měli jsme problémy vše zvládnout a odevzdat. Termíny se měnily i u poroty, a tak jsme se výsledky dozvěděli až ke konci školního roku,“ uvedly za školu Miroslava Folberová a Alena Gruntová. V dopise, který škole oznamoval velice potěšující výsledky, stálo: ,,Mimořádným komplikacím letos čelili všichni účastníci, jejich rodiče a pedagogové. Velké uznání patří všem, kteří se do zpracování letošního tématu s nadšením pustili, i těm, kteří jim poskytli zázemí a výtvarné vedení. Díky Vám se i v letošním roce daří udržovat jedinečnou a krásnou tradici dětské výtvarné výstavy.“

Na letošní titulní stranu katalogu a plakát, který tento ročník provází, byla použita práce žákyně postoloprtské ZUŠky Karolíny Folberové. V soutěži uspělo hned několik žáků, za grafické práce získali čestná uznání Kateřina Kratochvílová, Jana Machynová, Ella Řeháčková, za kombinovanou techniku uznání obdržely slečny Karolína Hlaváčová a Bára Kaderková, za výtvarné objekty Vanesa Michajlova. Medaili za výtvarné objekty převzaly slečny Karolína Folberová a Ivana Petřivalská.

,,Oceněným žákům velmi gratulujeme a všem dětem, které se ať už v rámci výuky, konzultací nebo vlastní domácí tvorbou podílely na zpracování tématu, moc děkujeme. Děkujeme také jejich rodičům za velkou podporu. Není nutné vyhrát, ale zúčastnit se a nést si v sobě myšlenku, že vaše tvorba uctívá památku těch, kterým nebylo přáno,“ uvedly učitelky ZUŠky. Pozvání na předávání cen využily učitelky také pro žáky, kteří tvořili a získali čestná uznání. ,,Vyrazili jsme nadšeni do Lidic. Počasí bylo výborné, akce pro děti ve stylu umělých inteligencí, dronů a robotů také. Předávání medailí se neslo v duchu uznání tvůrčího ducha všech dětí,“ přiblížily zážitky z předávání.

Mezinárodní dětská výtvarná výstava Lidice byla založena v roce 1967 k uctění památky dětských obětí z české obce Lidice, zavražděných německými nacisty, a všech dalších dětí, které zahynuly ve válečných konfliktech. Výstava je v Lidické galerii k vidění až do 31. ledna 2022.


Napsal(a): Lucie Steklá

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video