Poslanci se stali Růžička a Kučera

Lucie Steklá 2021-10-16 19:38:31

Okres Louny (lus) Ústecký kraj má po letošních volbách nově čtrnáct poslanců, v minulém volebním období měl o jednoho méně. ANO získalo v Ústeckém kraji sedm křesel, Spolu tři, koalice Pirátů a Starostů dvě. SPD zastupují ve Sněmovně z kraje dva lidé. Okres Louny bude mít v Poslanecké sněmovně dvojí zastoupení.

 Po víkendových volbách bude ve své práci ve Sněmovně dál pokračovat Pavel Růžička (ANO). „Mnohokrát děkuji za hlasy a za důvěru! Vynasnažím se v příštích čtyřech letech vaše očekávání nezklamat a znovu se přičinit o to, aby se naše země i nadále rozvíjela a aby se nám tu dobře společně žilo,“ poděkoval Pavel Růžička všem svým příznivcům.

Druhým poslancem bude Michal Kučera z Loun (člen TOP 09, kandidát SPOLU), který se do vysoké politiky vrací po čtyřech letech. „Výsledek voleb považuji za velký úspěch. Výborné je, že se nám podařilo zmobilizovat lidi po celé republice, ale nejen ve velkých městech, ale také v menších obcích a městech. Dříve se čekalo na Prahu, která o vítězi rozhodovala, nyní byly hlasy rozloženy rovnoměrně po celé zemi,“ uvedl M. Kučera. Zisk dvaceti procent hlasů a tři mandáty ve Sněmovně za Ústecký kraj je podle jeho slov skvělý výsledek. ,,S ohledem na to, že kraje, jako je náš Ústecký, spolu s Moravskoslezským, většinou volí levicově, je výsledek voleb výborný,“ dodal.

Nově zvolený poslanec neskrývá potěšení z počtu preferenčních hlasů. ,,Chtěl bych všem voličům poděkovat. Stejně jako lidem, kteří se podíleli na naší kampani. Věřím, že v následujících čtyřech letech po-mohu, spolu s dalšími poslanci za náš kraj, našemu regionu, abychom byli více podpořeni. Aby náš kraj byl lepším místem k životu a Česko sebevědomou součástí vyspělé Evropy. Musíme se za náš kraj vzít jako patrioti,“ řekl Michal Kučera.


Napsal(a): Lucie Steklá

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video