Společnost Patok oslavila třicet let výroby. Od města doslala značku ,,Made in Louny“

Lucie Steklá 2021-10-19 15:55:00

Na dnu otevřených dveří společnosti Patok v Lounech byla návštěvníkům, kromě oslavy jubilea společnosti a ukázky služeb a technologií, představena značka Made in Louny. Novým logem, které majitel společnosti Josef Paclt odhalil spolu se starostou Loun Pavlem Jandou, bude Patok označovat výrobky, které vzniknou v jeho lounské provozovně.

 ,,Jsem rád a jsem hrdý, že podnikáme právě v Lounech. Vždy jsem obdivoval u zahraničních partnerů a výrobců, jak jsou hrdi na to, že mají značku a dávají názvy měst a obcí do názvu svých firem. Chtěl jsem k tomu také přispět, abychom prezentovali naše města a obce a říci, že jsme z krásného kraje a z České republiky,“ uvedl Josef Paclt.

Značka byla odhalena na vozidle, které již dva roky pracuje v elektrárně v Prunéřově. ,,Jedná se o takový vysavač, který vysává prašné části. Určený je k čištění elektrárny, kotelny a vysávání hnědouhelného prachu a je hybridní. Jsme na něj náležitě hrdi, a proto je označen ,,Made in Louny“, protože tady vznikl,“ přiblížil vůz, který jako první dostal lounskou značku hrdosti J. Paclt.

Nápad, tak jak byl v areálu společnosti Patok prezentován, na lounské radnici vyslechli zhruba před rokem a půl. Kvůli epidemii covidu byl ale představen až nyní. ,,Jsem moc rád, že známku hrdosti dostává Patok, a to právě u příležitosti oslavy třiceti let společnosti na trhu. Je to taková hozená rukavice ostatním firmám, které ve městě působí, aby si to vzali jako inspiraci,“ řekl při představení značky P. Janda, starosta Loun. Podle jeho slov je dobré připomínat to, že se v Lounech leccos dobrého vyrábí, ať jde o produkci z gastra či strojírenství. ,,Je potřeba být na sebe trošku pyšní a hrdí. Nejedná se o oficiální název, ale o známku hrdosti a jsem rád, že ji jako první dostal právě Patok, protože s nápadem za mnou přišle pan Paclt. Věřím, že ji brzy obdrží i další producenti. Firem a podnikatelů, kteří v Lounech působí, a my můžeme být pyšní na to, že u nás vyrábějí, je hodně,“ dodal P. Janda. Na snímku vlevo starosta Loun Pavel Janda, vpravo majitel společnosti Patok Josef Paclt představují logo Made in Louny.                     


Napsal(a): Lucie Steklá

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video