Svolali brigádu a proklestili zaniklou cestu

Alla Želinská 2021-10-19 18:48:00

Členové spolku Společenstvo pro památky Podbořanska spolu s dalšími dobrovolníky, které svolali, mají za sebou úspěšnou sobotní brigádu na zaniklé cestě, která v minulosti spojovala obce Očihov a Vroutek. Na křížení cest potom bylo možné dojít nebo dojet také do Kryr a do Valova.

„Brigáda byla úspěšná hned ze dvou důvodů. Zaprvé vyšlo počasí, což je vždy vabank. Zadruhé se podařilo pro lidi posekat a proklestit bezmála 1000 metrů cesty. Za to patří ohromný dík všem, kdo se rozhodli přijít,“ uvedl za organizátory Petr Menzl.

Do akce spolek zapojil nejen občany obce Očihov, ale přišli také lidé z Podbořan nebo Kryr. „Respektovali jsme trasu původní cesty a pozemky v majetku obce Očihov. Doufáme, že cesta bude již teď hojně využívána k procházkám a jednou dojde k jejímu plnému znovuobnovení,“ dodal Petr.

Členové spolku navíc v minulých dnech v započaté práci pokračovali a obnovili další cca jeden kilometr cesty. „Cílem je dosáhnout křížení s cyklostezkou Podbořany - Kryry, aby se nikdo z nás nemusel na cestě otáčet. Naopak, snažíme se znovu propojit sousední obce pro tolik potřebné pěší a cyklo spojení,“ říkají členové spolku. Vybízí i další dobrovolníky, aby využili volné chvíle k procházce a znovu oživili tuto krásnou cestu. Třeba o víkendu.

Organizovanou akci chtějí zopakovat ještě na jaře a pokusit se obnovit další úseky této cesty, které budou zase sloužit k propojení obcí, a to především pro pěší a kola. Tak tedy znovu na jaře!

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video