Fotogalerie: Červený Hrádek ukončil sezónu a chystá strašidelný les

Soňa Šímová 2021-10-28 09:09:01

ČERVENÝ HRÁDEK (soš) — V sobotu se od brzkého rána u zámeckého rybníku sešly davy návštěvníků. Ty si nemohly nechat ujít tradiční výlov, který se zde konal už počtvrté. K zakoupení bylo několik druhů ryb. Po-hodovou atmosféru dotvořily kapely Brass Band Rakovník – Dixieland a Mrakoff a samozřejmostí bylo i posezení u rybích specialit či kávy. Ve stejný den byla zároveň zakončena zámecká sezóna.

Návštěvníci si užili kostýmované procházky dějinami Červeného Hrádku. Divadelně pojatá prohlídka vtáhla všechny do časů Hrzánů a Rottenhanů, přiblížila, jak to vlastně bylo s Maxem Egonem a seznámila je s tajemnou klavíristkou stále bloudící po zámku. Návštěvníci se mimo jiné dozvěděli i zajímavosti o porcelánu, kávě, či počtem chodů na hostinách.

Hlavní sezóna byla sice na zámku ukončena, těšit se můžete na další akce. Společnost Velká dobrodružství a zámek Červený Hrádek připravila na sobotu 13. listopadu od 13 do 16 hodin speciální Strašidelný pohádkový les. Na dvoukilometrové trase na vás i vaše děti budou číhat nejrůznější strašidla z pohádkové říše u kterých děti budou plnit různé úkoly. Komu se podaří vysvobodit z hadího zakletí krásnou princeznu? A kdo pomůže pirátovi najít ztracený poklad? Kdo zachrání lesního skřítka Mecháčka a kdo nasytí Ptáka Noha? Po splnění všech úkolů dostanou malí poutníci dárek z truhly u Stromu splněných přání. Trasa pohádkového lesa začíná u zámeckého rybníka. Akce proběhne s ohledem na aktuální pandemická opatření a je nutné sena ni registrovat na www.veldo.cz.

A těšit se můžete také na tradiční zámecké adventní prohlídky, které odstartují už na konci listopadu.

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video