ČEZ nabízí smlouvy zákazníkům Bohemia Energy

Redakce 2021-10-29 07:13:00

ČR (tz, r) — V souvislosti s ukončením činnosti několika dodavatelů energií spustil ČEZ nový on–line formulář pro přechod z ceníků dodavatele poslední instance (DPI) do režimu běžných zákaznických smluv. Uzavření smlouvy pro zákazníky v režimu DPI je možné celé elektronicky na adrese www. cez. cz/prepisdpi, není tedy nutné chodit na pobočku ani volat na call centrum.

„Smlouva s ČEZ umožňuje zafixovat si ceny elektřiny na jeden až tři roky. Prosíme všechny zákazníky ČEZ o strpení i o to, aby běžné úkony řešili přednostně naší webové aplikace www. cezonline. cz,“ uvedl mluvčí skupinyČEZ Roman Gazdík. Kontaktní pobočky i call centra jsou totiž v současné situaci, kdy se na ně obracejí desítky tisíc nových lidí, přetížená a čekací lhůty jsou velmi dlouhé.

ČEZ Prodej se za předposlední týden stal dodavatelem poslední instance pro zhruba 400 tisíc lidí, jejichž původní dodavatelé ukončili činnost; většinou jde o zákazníky skupiny Bohemia Energy, která energie dodávala asi 900 tisícům lidí. „Pokud chtějí zákazníci v režimu dodavatele poslední instance přejít na jiné produkty, nemusí chodit na naše kontaktní místa nebo volat zákaznickou linku, všechno si teď jednoduše vyřídí v klidu doma přes on–line formulář,“ potvrzuje Tomáš Kadlec, generální ředitel ČEZ Prodej. „Výhodou oproti smlouvě v režimu dodavatele poslední instance jsou výrazně nižší zálohy, jejich stejná výše po celý rok a možnost zafixování cen až na dobu tří let,“ dodává Kadlec.

V režimu DPI jsou zálohy výrazně vyšší, jelikož jsou nastaveny jen pro omezenou dobu šest měsíců. Bohužel se zrovna jedná o topnou sezónu, kdy je vyšší spotřeba. Standardně se zálohy rozprostírají do celého roku, včetně léta, kdy je naopak spotřeba nižší.

Nová smlouva on–line snadno a rychle v 7 krocích:

1. otevřete si on–line formulář https: //www. cez. cz/prepisdpi

2. vyplníte osobní a kontaktní údaje

3. zadáte SMS kód, který vám přišel na mobilní telefon

4. vyplníte identifikační číslo odběrného místa a zvolíte způsob doručení vyúčtování

5. zvolíte typ produktu a nastavíte si platby

6. zkontrolujete údaje a smlouvu uzavřete elektronicky jedním klikem.


Napsal(a): Redakce

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video