Napsali jste nám: Podzimní úklid na březích řeky Ohře

2021-11-08 12:01:00

V rámci podzimního úklidu okolí řeky Ohře vyčistili žáci šesté třídy Základní školy Žatec nám. 28. října její břehy od odpadků z lidské činnosti. Pomohli tak přírodě uložit se k zimnímu spánku. Pro některé z nás je bohužel problém využívat odpadkové koše a uklízet po sobě. Do akce se společně s žáky zapojil opět náš pan školník, Martin Krabec, a s technickým a organizačním zabezpečením pomohly i místní instituce a organizace, Technická správa města Žatce a Městský úřad Žatec. Žáci požádali o podporu nejenom své rodiče, ale rovněž širokou veřejnost.

Počasí nám docela přálo, občas na nás vykouklo i sluníčko. Děti byly skvělé, uklízely skutečně s nadšením, dokonce se předháněly v množství nasbíraného odpadu. Při úklidu jsme nalezli injekční stříkačky, o kterých jsme následně informovali Městskou policii v Žatci. Nasbíraného odpadu bylo letos opravdu velké množství, bohužel i přes fakt, že jsme tuto lokalitu uklízeli s loňskými deváťáky také na jaře. Mezi odhozenými věcmi jsme nacházeli např. pneumatiku, kbelíky, lahve od alkoholu, plechovky a tak dále. Nejčastěji byly břehy řeky „krášleny“ plastovými lahvemi.

Poděkování si zaslouží nejenom všichni zúčastnění žáci, ale také pan školník, který nám pomohl s technickým zabezpečením akce, technické služby města, městská policie a městský úřad. Ráda bych rovněž poděkovala paní Pichnarčíkové, mamince jednoho z žáků, za odměnu, kterou pro děti přichystala v po-době ovocného džusu a malého mlsání.

Děkujeme také všem, kteří jsou natolik zodpovědní k našemu životnímu pro-středí, že své odpadky odhazují do košů, a to nejlépe do těch na tříděný odpad.

Silvie Svobodová

Komentáře

Prozatím zde nejsou žádné nabídky práce

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video