Covid je zpět. Červená na semaforu svítí zejména na Lounsku

Lucie Steklá 2021-11-04 12:22:00

Okres Louny (hm, lus) Česko zřejmě čelí další vlně koronavirové epidemie. Čísla rostou a neustále přibývá hospitalizovaných. Počet nakažených stoupá také v okrese Louny, nejvíce v Lounech a jejich okolních obcích. Okres Louny je na tom v rámci kraje nejhůře.


 ,,V okrese Louny jsou hlášené případy ze čtrnácti školských zařízení a četné jsou i výskyty v rodinách,“ uvedl lounský starosta Pavel Janda. Na Lounsku, které zahrnuje 38 obcí, je koronavirová situace z okresu nejvážnější. K pondělku zde bylo napočítáno 410 nakažených, z toho 28 lidí starší 65 let a devět občanů starších 75 let. Počet hospitalizovaných obyvatel Lounska je třináct. Za minulý týden na Lounsku přibylo 158 pozitivních.

Mírnější je situace na Žatecku, které zahrnuje osmnáct obcí. K prvnímu listopadovému dni tam bylo sedmdesát sedm lidí nakažených covidem-19, z toho sedm osob ve věku 65+ a dva lidé ve věku 75+. Oproti předchozím týdnům se na Žatecku navýšil rovněž počet hospitalizovaných. Aktuálně s koronavirem v nemocnici bojují tři lidé. Za uplynulý týden přibylo přesně 38 nakažených.

Nejméně aktuálně nakažených je stále na Podbořansku, i když také zde čísla stoupají. V regionu, zahrnujícím jedenáct obcí, je osmadvacet covid pozitivních občanů, nikdo z nich se však neléčí v nemocnici. V minulém týdnu zde přibylo jedenáct nemocných.

Podle údajů, za posledních čtrnáct dní v souvislosti s nákazou covid-19 v okrese Louny zemřeli dva lidé.

Podle neveřejných podrobných dat o vakcinaci v jednotlivých obcích republiky, které zveřejnil webový server Seznam Zprávy, má na Lounsku alespoň jednu očkovací dávku 56,4 procenta populace, což je 24 531 osob. I zde prošli vakcinací zejména lidé ve věku 70 až 79 let, a to 81 procent. Na Žatecku bylo ke dni 24. října naočkováno minimálně jednou dávkou vakcíny 56 procent zdejších obyvatel, tedy 15 252 lidí. Na Podbořansku je v rámci našeho okresu naočkováno nejvíce obyvatel (57,5 procent), tedy 9 005 lidí. V Ústeckém kraji, kde žije přes 817 tisíc obyvatel, činí podíl osob alespoň s jednou dávkou vakcíny 55,6 procent.


Napsal(a): Lucie Steklá

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video