Judita Hessová je jednou z nejlepších knihovnic kraje

Alla Želinská 2021-11-04 23:23:00

V rámci Týdne knihoven proběhlo v Severočeské vědecké knihovně v Ústí nad Labem vyhlášení výsledků ceny Knihovník Ústeckého kraje 2021. Druhé místo obsadila knihovnice z našeho regionu - Judita Hessová z Obecní knihovny Vroutek.

V průběhu slavnostního večera byli kromě knihovníků oceněni i vybraní zdravotníci a dobrovolníci, ředitelka knihovny Jana Linhartová na akci zároveň oznámila prodloužení děkovné kampaně pro zdravotníky.

Severočeská vědecká knihovna ve spolupráci s Ústeckým krajem a Svazem knihovníků a informačních pracovníků od roku 2015 každoročně vyhlašuje ocenění Knihovník Ústeckého kraje. V rámci této ceny se tradičně vyhodnocuje činnost knihovnic a knihovníků ve veřejných knihovnách v obcích a městech s maximálním počtem 5 tisíc obyvatel. Mezi hlavní kritéria, která hodnotící komise složená ze zástupců zmiňovaných organizací hodnotí, patří spolupráce s obecními úřady, spolky a organizacemi v obci, inovativní přístup, rozsah služeb a komunitní aktivity nebo zapojení do celostátních projektů a kampaní.

Vyhlášení vítězů ocenění Knihovník Ústeckého kraje 2021 se uskutečnilo v prostorách krajské knihovny u příležitosti celorepublikové knihovnické kampaně Týden knihoven, která tradičně probíhá v prvním týdnu v říjnu. „Slavnostního večera se kro-mě hostů ze Svazu knihovníků a informačních pracovníků a vedení naší knihovny zúčastnil i nejvyšší zástupce našeho zřizovatele, hejtman Ústeckého kraje Jan Schiller. Z významných hostů, s nimiž jsme počítali, nedorazil pouze ministr zdravotnictví Adam Vojtěch, jenž byl na poslední chvíli odvolán na jednání k panu prezidentovi, pro účastníky akce však natočil milý videovzkaz,“ řekla ředitelka Severočeské vědecké knihovny Jana Linhartová.

Vítězkou letošního ročníku Knihovníka Ústeckého kraje se stala Alžběta Zachariášová z Obecní knihovny Velké Chvojno, jež vynikajícím způsobem propojuje činnosti knihovny se vzděláváním a aktivitami dětí a mládeže a úzce spolupracuje s místní komunitou a školou. Druhé místo obsadila Judita Hessová z Obecní knihovny Vroutek, na třetím místě se pak umístila Simona Švandrlíková z Městské knihovny Košťany. Kromě gratulace a věcných darů vítězové získali od Ústeckého kraje i finanční odměnu, která se v závislosti na umístění pohybuje v rozmezí pěti až patnácti tisíc korun.

Judita Hessová pracuje knihovnicí ve vroutecké knihovně od roku 2018. "Ocenění mě mile překvapilo, ráda jsem mezi knihami a ráda splním požadavky čtenářů," řekla nám ke svému ocenění vroutecká paní knihovnice Judita Hessová.

„V letošním roce se naše hodnotící komise rozhodla udělit ještě jednu speciální cenu za dlouhodobou a obětavou činnost v knihovně, kterou získala Kateřina Hlavinková z Městské knihovny Terezín,“ doplňuje k výsledkům letošního ocenění knihovníků krajská metodička Severočeské vědecké knihovny Jana Bednářová.

„Jak jsme již předem avizovali, v rámci letošního oceňování knihovníků jsme po dohodě s naším zřizovatelem zároveň ocenili i vybrané zdravotníky a dobrovolníky, kteří se svým nasazením významně podíleli na boji proti pandemii koronaviru a na pomoci obětem postiženým tornádem,“ dodala k průběhu slavnostního večera ředitelka knihovny Jana Linhartová s tím, že se knihovna zároveň rozhodla prodloužit svou děkovnou kampaň pro zdravotníky do konce letošního roku. Všichni zdravotníci, bez ohledu na to, ve kterém zdravotnickém zařízení a na jaké pozici pracují, tak mohou až do 31. prosince 2021 využít možnost zdarma se zaregistrovat do Severočeské vědecké knihovny.

Společná fotografie oceněných a vyznamenaných s hejtmanem Ústeckého kraje Janem Schillerem. Držitelkou 2. místa v rámci ceny Knihovník Ústeckého kraje se stala Judita Hessová (na snímku uprostřed), knihovnice z Vroutku. Zasloužila se o pěkné prostředí a přehledně uspořádaný velký knižní fond ve vroutecké knihovně. Vděční čtenáři oceňují její záslužnou práci i ochotnou pomoc při výběru oblíbené četby. 

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video