Krabice od bot 2021: Děti darují dětem

Alla Želinská 2021-11-24 19:50:00

Nově je sběrné místo i v Podbořanech.

Sociální centrum pro rodinu v Žatci se již potřetí stane sběrným místem sbírky Krabice od bot s podtitulem Děti darují dětem, kterou organizuje Diakonie ČCE. Novinkou je otevření sběrného místa i v Podbořanech.

Předvánoční akce má za cíl potěšit děti z chudších rodin v České republice. Radost těmto dětem udělají zase děti, jimž dospělí pomohou připravit jejich krabici od bot. Tu společně naplní dětskými dárky k Vánocům.

Sběr dárků v letošním roce probíhá od pondělí 22. listopadu do neděle 5. prosince. Rezervace dárků se otevřela již v pondělí 15. 11. v 10 hodin.

A jak se můžete zapojit? Každý dárce si předem na webu www.krabiceodbot.cz rezervuje, kolik dárků pro jak staré děti chce připravit. Takto rezervované dárky pak v době sbírky odevzdá buď v Sociálním centru pro rodinu na adrese Žatec, Volyňských Čechů 326 nebo v Kulturním domě Podbořany na Masarykově náměstí (1. patro). SCpR se pak postará o jejich distribuci k vybraným příjemcům.

"Rezervační systém dárků najdete na webu www.krabiceodbot.cz, stejně jako informace, jak má krabice vypadat a tipy, co do krabice pro děti různých věkových kategorií vložit," uvedla za SCpR v Žatci Marcela Martinovská. Sběrné místo v 1. patře Kulturního domu v Podbořanech je otevřeno v pondělí a čtvrtek od 9 do 16 hodin, v Žatci můžete nosit dárky každý den od 9 do 16 hodin. 

Krabice od bot je největší sbírka vánočních dárků pro chudé děti v Česku. Sbírku pořádá Diakonie, jeden z nejvýznamnějších poskytovatelů sociálních služeb. 

Předvánoční akce, která má za cíl potěšit děti z chudších rodin v České republice, proběhne v roce 2021 již pojedenácté v termínu 22.11. - 5. 12. 2021. Radost těmto dětem udělají zase děti, jimž dospělí pomohou připravit jejich dárkovou krabici od bot. Tu společně naplní dětskými dárky k Vánocům a odnesou na některé ze sběrných míst, které ho předá potřebným. V loňské vánoční sbírce na pomoc dětem a samoživitelům ohroženým chudobou dárci připravili 51 612 krabic s vánočními dárky.

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video