FOTOGALERIE: Víme, jaký strom bude letos na náměstí v Podbořanech

Alla Želinská 2021-11-13 12:03:00

Novinkou je vánoční výzdoba koupaliště, kde se připravuje ledová plocha pro bruslení.

Vánoční výzdoba města Podbořan a městských častí se v těchto dnech „nabírá obrátky“. Od minulého týdne se instalují světelné vločky, hvězdy, andělé, zvonečky na stožáry ve městě i v přidružených obcích. Celkem pracovníci firmy Kamila Srkala tam instalovali přes sedmdesát ozdob na stožáry veřejného osvětlení. „Výzdoba byla rozšířena i na koupaliště Podbořany, kde se připravuje ledová plocha pro bruslení. Dnes jsme instalovali nad hlavní komunikací 7 kusů převěsů. Rozsvícení vánoční výzdoby plánujeme na poslední týden v listopadu,“ řekl nám ve čtvrtek 11. listopadu Kamil Srkal.

V příštím týdnu jeho zaměstnanci nazdobí vánoční strom v Hlubanech, Valově a Buškovicích. Vánoční strom v Podbořanech instalují služby města příští sobotu 20. listopadu. Následně v pondělí 22. nebo úterý 23. listopadu se bude zdobit. Po loňské kritice vzhledu nazdobeného vánočního stromu se město a firma K. Srkala, která za to odpovídá, se poučily a podle jeho slov, strom by měl být již v novém provedení. Přibudou nové ozdoby, které byly zakoupeny, pracovníci na jejich instalaci si dají záležet.

A kterýže to strom bude letos zdobit hlavní náměstí Podbořan? Roste za Bistrem U Radnice Jany Skleničkové v ulici Dukelské 2. „Měli jsme vyhlídnutý ještě jeden, ale nedostali jsme souhlas, takže byl vybrán tento, doporučili ho i hasiči, kteří ho pokácejí a přivezou na náměstí,“ dodal Srkal.

Vánoční stromy firma zdobí velkou 15 metrovou plošinou. Na podbořanský strom loni přišlo asi 6 cca 30metrových řetězů a ozdoba na vršku. Celé zdobení trvalo asi 3 hodiny. V Hlubanech se zdobí živý strom, na který přijde asi 6 řetězů cca 20 m a vánoční ozdoba na vršku. Rozsvítí se zároveň s veřejným osvětlením. Také v Buškovicích je živý stromek, vysoký pouze 2 metry. Na ten stačí jeden 10 metrový řetěz. I tento strom svítí současně s veřejným osvětlením.

Rozsvícení vánočního stromu a zahájení Adventu v Podbořanech je plánováno na poslední listopadovou, první adventní, neděli 28. 11.

Veškeré vánoční osvětlení bude do Tří králů, po tomto termínu se začne demontovat. V současné době mají v katastru města asi 80 ozdob na lampách, 15 převěsů a čtyři vánoční stromy.

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video