Senioři se mají na co těšit! Započala stavba odpočinkové a relaxační zóny

Hedvika Mašková 2021-11-18 13:30:00

U domu s pečovatelskou službou v lokalitě Písečná v Žatci již započala stavba odpočinkové a relaxační zóny, na jejíž realizaci žatečtí zastupitelé na svém červnovém zasedání schválili rozpočtové opatření ve výši 4,3 milionu korun. Z výběrového řízení vyšla jako zhotovitel stavby, jako jediná přihlášená, kadaňská firma PRO URBAN, která nabídla cenu za provedení díla 4,69 milionů bez DPH. Práce by měly být dokončeny příští rok v únoru.

Předmětem realizace je vybudování odpočinkové zóny pro seniory v Žatci. Jedná se realizaci odpočinkové zóny pro seniory – návrh zpevněných ploch, altánu a pergoly, umístění prvků mobiliáře, herních a sportovních prvků, pítka.

,,Cílem návrhu je vytvořit atraktivní prostor vybízející k posezení, vytvořit příjemné místo pro aktivity klientů přilehlého domu s pečovatelskou službou. Dominantním prvkem prostoru jsou navrhované prvky architektury - zahradní altán a pergola, které spolu s lavičkami a květníky vytváří prostor pro setkávání. V návaznosti na altán je rozšířená zpevněná plocha pro konání společenských akcí a možnost umístění mobilního ohniště, případně dalšího mobiliáře. Prostor je doplněn o další vybavenost, rozšiřující možnost využití, jako jsou fitness prvky, pítko, mlžítko nebo dětský herní domek. Celý prostor je doplněn o výsadbu nových stromů zajišťujících do budoucna zastínění v letních měsících. Podél pergoly a v okolí altánu jsou navrženy výsadby trvalek,” popisuje projekt architektky Hany Brehmové.    

Komentáře

Prozatím zde nejsou žádné nabídky práce

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video