Podbořany obnovují očkovací místo

Alla Želinská 2021-11-16 00:50:00

O Vánoce v pohodě byl velký zájem. Bez registrace se přišlo naočkovat 150 lidí. Testovací místo ukončilo provoz, očkovací se opět rozjede.

Zdravotníci z Českého červeného kříže (ČČK) v pátek 5. listopadu rozložili své stanoviště v prostorách kulturního domu na Masarykově náměstí v Podbořanech. Akci, pořádanou ve spolupráci s městem Podbořany, nazvali Vánoce v pohodě a nabídli mnoha zájemcům nejen očkování proti covidu, ale také například změření krevního tlaku, cukru, saturace kyslíkem - vše zdarma. Mezi prvními zájemci o toto měření byla např. Zuzana Marcelly, vedoucí sociálního a zdravotního oboru MÚ Podbořany. "Celkem pravidelně mi měří tlak v rámci ambulantních kontrol u doktora. Vyšetření hodnot cukru bylo pro mne nové," sdělila nám. Také místostarosta Karel Honzl si nenechal možnost změřit si krevní tlak, cukr i saturaci. Vše měli v normě.

Název Vánoce v pohodě odkazuje na to, že pokud se lidé nechají nyní očkovat, mohou prožít vánoční svátky se svými blízkými v klidu a bez obav z případného těžkého průběhu nemoci po nákaze koronavirem. Zdravotníci nabízeli lidem očkování (ve formě jednodávkové vakcíny nebo i tzv. třetí dávky) a další služby od 12 do 15 hodin. Dlouhá fronta na očkování se začala tvořit již dopoledne. Během tří hodin bylo naočkováno cca 150 lidí.

Zatímco 8. listopadu byl ukončen provoz testovacího místa na Covid-19 na Masarykově náměstí, od 18. listopadu ve městě bude opět otevřeno očkovací centrum, na stejném místě jako předtím – v prostorách Domova pro seniory v Nádražní ulici. Na začátku se bude očkovat pouze každý čtvrtek a pátek od 7:30 do 13:30 hodin. Pokud by byl velký zájem o očkování, bude se očkovat i další dny v týdnu. Zájemci se musí zaregistrovat přes rezervační systém ZDE.

"Při registraci si můžete rovnou zvolit OČKOVACÍ CENTRUM v Podbořanech. V případě potřeby se můžete obrátit přímo na očkovací centrum na tel. 773 302 867 nebo 773 302 868, kde vám pomohou s registrací nebo přímo domluví termín očkování,“ uvedla Zuzana Marcelly s tím, že denioři mohou využít možnosti pomoci s registrací do centrálního registračního systému ohledně očkování proti COVID - 19 přes terénní soc. pracovnice odboru - Janu Rottovou a Petru Vaňkovou. 

Provozovatel očkovacího centra bude i nadále MUDr. Jacques Nabbout. 

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video