Zátopek míří za velkou louži

Lucie Steklá 2021-11-17 19:53:50

Záběry lounského cyklistického stadionu uvidí za velkou louží. Česká filmová a televizní akademie totiž vyšle do boje o Oscara snímek režiséra Davida Ondříčka Zátopek. Záběry do filmu se před dvěma lety v Lounech natáčely a nyní ,,se podívají“ do Ameriky. Film přibližuje životní příběh olympijského šampiona Emila Zátopka, kterého hraje Václav Neužil.

Jestli snímek zaujme oscarové akademiky stejně jako publikum v naší republice, bude známo letos 21. Prosince. Tehdy bude zveřejněn širší výběr, užší nominace následují 8. února. O vítězích by se mělo rozhodovat v březnu 2022. Snímek Zátopek měl světovou premiéru, kvůli pandemii o rok odloženou, na letošním Mezinárodním filmovém festivalu Karlovy Vary, do kin byl uveden 26. srpna.

Na konci prázdnin ho viděli diváci v Lounech i Žatci. Během promítání na přelomu léta film Zátopek v Kině Svět v Lounech zatím vidělo 846 diváků. Promítalo se také dvakrát začátkem a v polovině října, a také v polovině listopadu. Vidět ho mohli zájemci v rámci ,,Promítání pro seniory. Vstupné pro seniory na tyto projekce je snížené na sto korun. Navíc mají kávu zdarma, za běžné vstupné mohou samozřejmě přijít i ostatní návštěvníci,“ uvedla za kino Svět Hana Maršálová.


Napsal(a): Lucie Steklá

Komentáře

Prozatím zde nejsou žádné nabídky práce

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video