Studenti ,,se hodili do gala“

Lucie Steklá 2021-11-17 23:16:00

Jak by řekl Barney Stinson: ,,nahoď oblek“. A tak se také stalo. Studenti Obchodní akademie a Střední odborné školy gen. F. Fajtla v Lounech se zapojili do mezinárodního dne a celorepublikové akce Suit-up day.

 Jejich úkolem bylo přijít ve společenském oděvu a sejít se na společném fotografování. Tuto výzvu studenti pojali ve velkém – kromě pánských obleků, vestiček a lakovaných bot se u dam objevily kromě běžných šatů a sukní i šaty plesové, některé slečny si daly velmi záležet i na svém účesu. Nebyla to výzva jen pro budoucí maturanty, ale ve velkém se zapojili i studenti učňovských oborů. Na obou budovách byli studenti velmi spokojeni a navzájem se dokonce obdivovali. Zároveň byli vyzváni, ať nezapomínají i na společenské chování a bonton. Tuto akci budeme pro velký úspěch za rok určitě opakovat,“ řekla učitelka Petra Karfíková.
Suit-up day, neboli mezinárodní den oblékání vznikl na počest lásky Barneyho Stinsona, kterého hraje Neil Patrick Harris, k oblekům v seriálu Jak jsem poznal vaši matku. Seriál běžela na americké CBS v letech 2005 až 2014, v posledních letech také na českých televizích stanicích. Barney Stinson nejenže vždy nosil oblek, ale ,,nahoď oblek“ byla jedna z jeho nejčastějších frází. Fanouškové seriálu byl vyhlášen 13. října 2010. Od té doby je každého roku Mezinárodní den oblékání. Více než 700 tisíc lidí po celém světě se na facebooku zavázalo nosit v ten den obleky. A stejně jako Stinson v tento den lidé nosí obleky, kamkoli jdou. 

Napsal(a): Lucie Steklá

Komentáře

Prozatím zde nejsou žádné nabídky práce

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video