Sbírka potravin: zapojte se v sobotu 20. listopadu! Nebo online do konce listopadu

Alla Želinská 2021-11-20 09:57:00

Sbírka potravin je dnem solidarity, při kterém může každý pomoci tím nejjednodušším způsobem, darem trvanlivých potravin a drogerie. Podzimní kolo sbírky probíhá právě dnes, v sobotu 20. listopadu. Nakoupit a pomoci můžete v Žatci, Lounech, Podbořanech.

Sbírka potravin je organizována ve všech krajích potravinovými bankami a Českou federací potravinových bank ve spolupráci se Svazem obchodu a cestovního ruchu a Asociací společenské odpovědnosti, se sociálními partnery Charita Česká republika, Armáda spásy, NADĚJE a Slezská diakonie a obchodními řetězci Albert, Billa, dm drogerie markt, Globus, Kaufland, Lidl, MAKRO, Penny Market, ROSSMANN, Tesco, Košík.cz a Rohlík.cz.

Sbírka potravin je realizována pod záštitou ministra zemědělství Miroslava Tomana a Evropskou federací potravinových bank.

Jak sbírka funguje? Navštivte nejbližší obchod zapojený do Sbírky potravin od 8:00 do 18:00. Všechny tyto obchody naleznete na záložce Kde nakoupit. Nebo nás podpořte online přes Rohlik.cz, iTesco nebo Kosik.cz. Ke svému nákupu přihoďte trvanlivou potravinu nebo drogerii (seznam najdete na záložce Co nakoupit). Za pokladnami darujte potraviny dobrovolníkům, poznáte je snadno podle zelené zástěry s logem sbírky. Například v Podbořanech v Bille jsou od 8 do 18 hodin zástupkyně 1. České společnosti Podbořany. "Přijďte nás podpořit a udělat dobrý skutek!" zve Lucie Danková (na snímku s kamarádkou, dobrovolnicí Zuzanou Rambouskovou z Liberce). 

Vybrané potraviny budou převezeny do nejbližší potravinové banky, kde se roztřídí, zkontrolují a připraví pro odběratelské neziskové organizace. Potraviny se dostávají ke konečným klientům. Často se jedná o matky samoživitelky, osamělé seniory či rodiny v krizi. Potravinová banka předá potraviny odběratelským neziskovým organizacím.

Od 16. do 30. listopadu sbírku potravin můžete podpořit online z pohodlí domova, a to až do 30. listopadu.


Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video