Postoloprty strom rozsvítí, letos ale ten v předzámčí, strom na náměstí je poškozen po letní bouři

Lucie Steklá 2021-11-24 13:27:00

,,Sobotní postoloprtské Vítání adventu se koná, pouze je přesunuto o několik desítek metrů do předzámčí. Nezapomeňte si doklady o bezinfekčnosti, respirátory mít nemusíte,“ zvou pořadatelé.

Vítání adventu začíná v sobotu 27. listopadu ve dvě hodiny odpoledne adventními trhy. Ty zpestří hudební skupina TFC Blues Gin, pohádka Divadla BezeVšeho, pěvecké sbory Euroregionu Krušnohoří, k vidění bude živý betlém, návštěvníkům budou k dispozici řemeslné stánky a tvořivé dílničky pro děti. Ve středu odpoledne pořadatelům oznámila Lucie Černíková, že onemocněla a v sobotu v Postoloprtech na Vítání adventu zpívat nemůže. ,,Náš příznivec Zdeněk Lukesle však náhodou věděl, že Vladimír Hron má v sobotu volno, takže už nemá a zazpívá nám. Čili v sobotu po páté se můžeme těšit na úžasného Vláďu Hrona," přiblížili pořadatelé změnu interpreta. 

K samotnému rozsvícení vánočního stromu dojde v 18 hodin, následovat bude ohňová show, od 19 hodin se v kostele koná adventní koncert v kostele.

Strom na námětí, který Postoloprty každý rok během adventu a vánoc zdobil, je bohužel poškozený po letní bouři. Poškození je natolik veliké, že již neunese ani to nejlehčí osvětlení. ,,Větve, které byly zlomené se odstranily, všechny, které tam zůstaly a můžete vidět, jak jsou svěšené, jsou bohužel nalomené a nejspíš již neunesou ani sníh, tento stav větví je až do poloviny stromu,“ vysvětlil postoloprtský starosta Zdeněk Pišotra. Podle jeho vyjádření se na špatný stav přišlo minulý týden, když přijela plošina a p. Jurčák s p. Caninim chtěli začít zdobit. ,,Ještě ten samý den jsem přímo ke stromu svolal celou radu města. Shodli jsme se i s p. Jurčákem , že by bylo nedůstojné našeho stromu zdobit pouze horní třetinu. To si náš strom nezaslouží. Je to smutné, ale proti přírodě jsme krátcí,“ dodal Z. Pištora.

Strom na Mírovém náměstí v Postoloprtech byl prvním živě rostoucím vánočním stromem, který byl zapsán do České databáze rekordů v roce 2006.


Napsal(a): Lucie Steklá

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video