Adventní akce v Chomutově budou. Krizový štáb projednal aktuální epidemiologickou situaci

Redakce 2021-11-24 19:38:00

CHOMUTOV (tz) – V úterý odpoledne se sešel chomutovský krizový štáb složený z lékařů, epidemiologů, policistů, hasičů, strážníků, úředníků i politiků, aby projednal situaci ohledně onemocnění COVID-19 na Chomutovsku. Členové krizového štábu Chomutova v zasedacím sále chomutovské radnice jednali o aktuální situaci v souvislosti s epidemií Covid-19.

„Zástupci Krajské zdravotní a. s., Nemocnice Chomutov nás informovali o tom, že v chomutovské nemocnici fungují momentálně dvě standardní covid oddělení. Hospitalizováno je 32 pacientů, z toho 4 na JIP a všichni čtyři s potřebou umělé plicní ventilace,“ sdělil Marek Hrabáč, primátor města a zároveň předseda chomutovského krizového štábu.

Nebylo přijato žádné usnesení, které by znemožnilo uspořádání plánovaných adventních akcí; všechny budou organizovány v souladu s platnými protiepidemickými opatřeními.

„Tuto neděli proběhne avizované tradiční rozsvícení vánočního stromu se slavnostním ohňostrojem včetně koncertu Olgy Lounové a pěveckého sboru Comodo; v dalších dnech pak bude každý den otevřeno vánoční tržiště a o prosincových víkendech bude v Městském parku program pro rodiny s dětmi,“ informoval o vánočním programu města David Dinda, náměstek primátora, který má v gesci městskou kulturu.

Již dříve došlo k rozhodnutí nepostavit krytý vyhřívaný stan, namísto něho bude k dispozici venkovní atrakce pro děti i dospělé a za kulturní scénu bude sloužit atrium Chomutovské knihovny.

„Město Chomutov jako organizátor většiny kulturních a společenských akcí udělá maximum pro to, aby byla dodržena všechna platná opatření, která směřují k potlačení šíření infekce,“ dodal Dinda.

Krizový štáb apeluje na všechny návštěvníky vánočních akcí, aby byli maximálně zodpovědní k celé společnosti i k sobě. Vzájemný respekt a tolerance jsou jedinou cestou z této dlouhé zdravotní a dnes už i společenské krize.

Napsal(a): Redakce

Komentáře

Prozatím zde nejsou žádné nabídky práce

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video