Advent v Žatci se ruší!

Hedvika Mašková 2021-11-26 09:10:00

Nejkrásnější svátky v roce, kterými jsou pro mnohé z nás Vánoce, se pomalu a nezadržitelně blíží. Začátek adventu nás čeká už tuto neděli 28. listopadu, kdy měl rovněž proběhnout nabitý program na náměstí Svobody v Žatci, včetně tradičního rozsvěcováním vánočního stromu. Vzhledem k současné situaci kolem covidu-19 je však nedělní program zrušen.

Program první adventní neděle v Žatci měl na náměstí Svobody odpoledne odstartovat staročeskými vánočními trhy. Jejich pořádání však bylo během čtvrtečního jednání vlády ode dneška zakázáno. V půl čtvrté měl na centrálním náměstí program dětí z mateřských a základních škol - Děti svému městu. Od 17.35 hodin měla vystoupit společně s Pedagog Bandem ZUŠ ŽATEC legenda české muzikálové scény Bohouš Josef. Před rozsvěcováním vánočního stromu nemělo chybět adventní přání starostka města Zdeňky Hamousové a otce Viléma z liběšické fary.

,,Zda letošní adventní program proběhne podle plánů, není kvůli zhoršující se epidemiologické situaci jisté. O případných změnách se budeme bavit teď v úterý,” sdělil nám začátkem týdne Martin Veselý, ředitel Městského divadla v Žatci, které adventní neděli spolupořádá.

Od minulého pátku krášlí centrum Žatce i náměstí Poperinge vánoční stromy, které se začátkem tohoto týdne ještě zdobily.

Stromy, v letošním roce se jedná o smrky, darovali městu žatečtí občané. Vánoční stromek, který bude zdobit centrální náměstí Svobody, měří třináct metrů. Ještě před pár dny rostl v ulici Politických vězňů u domu Dušana Milyana. Na náměstí Poperinge byl vztyčen o něco menší strom. Putoval ze zahrady u domu Karla Povolného v ulici J. K. Tyla.

Oba smrky by stejně v nejbližší době čekalo kácení z bezpečnostních důvodů, takto si jejich krásu mohou užít Žatečané během adventu a vánočních svátků. 

Foto: Tomáš Kassal

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video