V Žatci proběhlo poslední vítání občánků v tomto roce

Hedvika Mašková 2021-11-29 10:00:00

Naposledy v letošním roce byli v obřadní síni žatecké radnice předminulou sobotu přivítáni nejmladší občánci našeho města. Slavnostní obřad vedla starostka města Zdeňka Hamousová za účasti matrikářky Aleny Kellerové a klavírního doprovodu.

,,Na klíně máte svoje děťátko, kterému jste dali život a vzali tím na sebe odpovědnost za to, jaký člověk z něj vyroste. Přejeme vám, abyste mu dokázali být dobrým vzorem, vychovatelem, rádcem a později i kamarádem a také nekončícím nábojem lásky a trpělivosti. Cesta, po které vaše nejmenší půjde, je teprve na svém začátku. My rodiče jsme průvodci spokojenými a krásnými okamžiky. A ve chvílích nesnází bychom měli být vždycky klidnou a vyrovnanou podporou, jasným zázemím, kam si děti vždycky mohou přijít říci o pomoc i radu. Vyspělá společnost považuje tvořivý a kreativní přístup rodičů k výchově dětí za přirozenou morální lidskou vlastnost. Vaše dítě nezapomene na laskavá slova maminky a někdy možná přísnější, ale vždycky určitě spravedlivý, přístup tatínka. Bude z toho čerpat energii, sílu, lásku a také životní model,“ přivítala rodiče, babičky, dědečky a další významné rodinné příslušníky na vítání občánků starostka Zdeňka Hamousová a nadto doplnila: ,,Vaše děti se narodily do zvláštní doby, která je zkouškou pro nás pro všechny. Co je však nejdůležitější, je krásné milující rodinné prostředí plné lásky, zázemí, péče a věrnosti rodičů. My všichni vám přejeme, aby vám vaše děti dělaly jen samou radost.“

Rodiče poté od města dostali věcné dary pro děti a maminky také květinu. Nechyběl ani zápis děťátka do pamětní knihy města a symbolické pohoupání v kolébce.

Pokud covidová situace dovolí, další tradiční vítání občánků by se mělo konat opět v lednu. Dle matrikářky Danuše Laiblové není vyloučeno, že by společenský obřad mohl začátkem nového roku proběhnout rovnou dvakrát v měsíci.

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video