Z adventních akcí na Lounsku moc nezůstalo

Lucie Steklá 2021-11-26 11:45:00

Vzhledem k novým vládním nařízení a vyhlášení nouzového stavu města a obce ruší adventní trhy, které měly doprovázet rozsvícení vánočních stromů.

" uvedl ,,Vzhledem k vládnímu nařízení a nouzovému stavu, vyhlášenému ve čtvrtek 25. listopadu večer, se Vítání adventu v Postoloprtech v předzámčí RUŠÍ," uvedl Pavel Panenka, který se stará o kulturu v Postoloprtech. Podle vládních nařízení nyní nesmí být totiž více než sto stojících osob na veřejné akci, současně je zakázána konzumace alkoholu na veřejnosti. 

V Postoloprtech se tak bude konat pouze páteční (24.11.) koncert JUDr. Ivo Jahelky od 19 hodin v kině a sobotní (27.11.) Varhanní koncert s trubkou v kostele také od 19 hodin. 

V důsledku vyhlášení NOUZOVÉHO STAVU, který vešel v platnost od půlnoci na pátek 26. listopadu jsou zrušeny také nedělní ADVENTNÍ TRHY v Lounech. ,,Vzhledem k omezenému počtu osob a dodržení epidemiologických opatření je možné i nadále realizovat oba zvláštní výstupy na věž. Výstupy jsou připraveny v 16.30 a 17.30 hodin," uvedlo lounské Infocentrum. Výstupy na věž se konají v neděli 28. listopadu, všechny vstupenky jsou již vyprodány. 

Protože nařízení vstupuje v platnost v pátek od 18 hodin, akce naplánované do tohoto času mohou proběhnout. Trhy se tak uskuteční například v Jimlíně. ,,Dnešní vánoční trhy s rozsvícením vánočního stromu se KONAJÍ," upozornil tamní obecní úřad. Od 15 hodin bude zahájen prodej vánoční výzdoby a dárečků, od čtvrté odpoledne vystoupí děti z MŠ a ZŠ Zeměchy, následovat bude rozsvícení vánočního stromu. 

V pátek od 15. hodin se uskuteční MALÉ ADVENTNÍ TRHY také v Dobroměřicích a Adventní koncert v kostele sv. Matouše od 16.30 hodin. V průběhu odpoledne proběhne venkovní Mikulášská nadílka.

Rozsvícení vánočních stromů tak proběhne bez oficiálních akcí. ,,Sám" se rozsvítí například na Ročově, kde takto uskutečnit rozsvícení plánovali již před vládními změnami. ,,Ročovský vánoční strom je již nazdobený. Krásné balíčky vytvořili v základní škole, materiál obstaral městys. V neděli, první adventní, 28. 11., se rozzáří  společně s dalšími ozdobami při rozsvícení veřejného osvětlení. Při této příležitosti zazní i vánoční koledy," uvedl tamní obecní úřad. 

I přes nepřízeň vlády se rozhodli zanechat Rozsvícení vánočního stromu s omezeným programem v Černčicích. Pořadatel obecní úřad zrušil vánoční trhy se stánkovým prodejem, prodej svařeného vína, vystopení dětí ZŠ Černčice, vystoupení mažoretek. V programu zůstaly tvořivé dílničky pro děti, čaj, vánočka, chléb se škvarkovou pomazánkou a vystoupení tria s programem Vánoce jsou zase zpátky. ,,Začátek programu přesunut v 16 hodin, rozsvícení stromu proběhne v 17 hodin," uvedl úřad. 

Na akcích samozřejmě platí dodržování aktuálně nastavených epidemiologických opatření!. 

Napsal(a): Lucie Steklá

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video