Z kroniky: Fotbal v Lounech oslavil 100 let

Ladislav Bába 2021-11-28 21:37:05

Dnes se podíváme do historie města v oblasti sportu. Městská kronika v roce 2006 zaznamenala...

Krásné počasí, stovky návštěvníků a výborná nálada – to byly oslavy 100 let kopané v Lounech (24. června 2006). Již od rána vítal u brány Městského fotbalového stadionu v Lounech předseda oddílu FK Louny Pavel Domecký jak současné, tak i bývalé hráče a funkcionáře místní kopané. A věřte, že bylo opravdu na co vzpomínat a o čem povídat.

Dopolední program byl zahájen utkáním žáků FK Louny a Dukly Praha, zápas skončil remízou 2:2, ovšem na penalty vyhrál domácí oddíl. Krátce po polední se odehrál další zápas obou oddílů, tentokrát ale v podání dorostenců a domácí vyhráli 6:1. Součástí programu bylo také ocenění nejvýznamnějších osobností lounské kopané – Miroslava Roháče, Václava Martinovského, Ladislava Lojína, Josefa Klesala, Zdeňka Laina a Zdeňka Hlavatého. Poté předal starosta Loun symbolický šek na pět a půl miliónu korun jako příspěvek na vybudování hřiště s umělým trávníkem.

Vrcholem oslav bylo utkání Garda Louny versus Celebrity KOLUMBUS V.Y.P. Za hosty nastoupila opravdu zvučná jména – Severa, Meruňka, Srstka, Sobota, Vondráček, K. E. Gott, Sypal, Krytinář a další. Po slavnostním výkopu starosty Loun J. Kernera a herečky K. Hrachovcové se oba celky snažily předvést různé technické finty, utkání nakonec skončilo 6:4 pro domácí. Slavnost významného fotbalového jubilea byla zakončena zábavným pro-gramem členů celku Cebrity a taneční zábavou s kapelou Funny Orchestra Jaroslava Kleina.


Napsal(a): Ladislav Bába

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video