Chomutovské Vánoce zachráněny. Na co se můžete tešit?

Redakce 2021-11-29 17:11:28

CHOMUTOV (tz) - Chomutovští radní na pondělním zasedání jednali o nové podobě adventního programu, který byl zásadně omezen vládním nařízením o zrušení vánočních trhů a zákazem veřejných akcí, při nichž dochází ke kumulaci více jak 100 osob na jednom místě.

„Uvědomujeme si, že čísla nakažených znovu výrazně rostou. Současně nechceme odepsat už druhé Vánoce v řadě. Proto jsem rád, že kolegové souhlasili s novým konceptem Chomutovských Vánoc, který vyhovuje aktuálním opatřením a zároveň s maximální odpovědností reaguje na průběh epidemie,“ uvedl David Dinda, náměstek primátora.

Chomutovské Vánoce tedy v letošním roce doznají těchto změn. Dřevěné stánky z náměstí 1. máje budou částečně přesunuty do parčíku za radnicí, ostatní budou rozmístěny v Městském parku. Tam nebudou tvořit uzavřené tržiště, ale samostatné prodejní místa v různých částech parku.

„Městský park má rozlohu cca 82.000 m2, to je desetkrát větší prostor pro návštěvníky než na náměstí. Více místa, více možností pro rozestupy,“ vysvětluje Dinda.

Do Městského parku by se na travnatou louku u pěšiny Boženy Němcové měla přesunout i ledová plocha 20 x 10 metrů, která bude každý den otevřena, a to až do 27. prosince. Její otevírací doba bude od 10.00 do 18.00 hodin.

„U ledové plochy bude zajištěno půjčování bruslí, probíhat by zde měly i exhibice chomutovských sportovních klubů prezentujících hokej či krasobruslení,“ přibližuje program ledové plochy Zuzana Kroutilová, vedoucí odboru vnějších vztahů.

O adventních víkendech bude v Městském parku probíhat již avizovaný program v Hudebním altánu složený z hudebních a divadelních představení pro děti. V Rozáriu bude umístěn vánoční strom určený pro zdobení dětmi, spolu se stromky ozdobenými dětmi z chomutovských mateřských škol. A v altánu Aquarium bude vystaven Betlém s živými zvířátky. Zde návštěvníci naleznou i oblíbený stánek Ježíškovy pošty. Při dobrém počasí by měly dále probíhat i jízdy na ponících a jízdy vánočního vláčku.

Původně plánovaný vánoční program v atriu Chomutovské knihovny a také nedělní adventní koncerty v kostele sv. Ignáce budou pokračovat bez změn.

Napsal(a): Redakce

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video