Projekce dokumentu z výstav Mirvalda je zrušena

Lucie Steklá 2021-12-01 14:57:19

Projekce filmových dokumentů z výstav, které byly věnovány výročí narození Vladislava Mirvalda, ale které kvůli hygienickým opatřením nebyly přístupné (Galerie umění Karlovy Vary), anebo se na ně nedostal každý (Pelléova vila v Praze), a která měla proběhnout ve středu 1. prosince v GAMLu, je zrušena!

,,Ze zdravotních důvodů se projekce dokumentu ruší. Omlouváme se, náhradní termín sdělíme," uvedl Vladimír Drápal. 

Projekce měla na filmovém plátně představit dvě výstavy Vladislava Mirvalda, které se odehrály mimo Louny. Karlovarská Galerie umění výstavu „Dnes přilétli špačkové" kvůli hygienickým > opatřením vůbec neotevřela. "Kód geometrie" v pražské Ville Pellé zase jen krátce představila Mirvaldovu tvorbu v konfrontaci s mladším výtvarníkem Janem Kalábem (nar. 1978): „Rozhodl jsem se tuto výstavu pojmout koncepčně jako reakci na tvorbu Vladislava Mirvalda. Zredukoval jsem svoji paletu na bílou, černou, červenou a modrou. To mě donutilo se více zaměřit na tvar a dynamiku postavit na maximálním kontrastu dvou barev.” popisuje okolnosti tvůrčího setkání se svým předchůdcem Jan Kaláb. Obě výstavy natočil Miroslav Kukla a cyklus uvedeme nikdy nepublikovaným krátkým dokumentem s Janem Sekerou, kde hovoří o svém pohledu na Mirvaldovo dílo. Všechny tři dokumenty trvají dohromady 40 minut. 

Napsal(a): Lucie Steklá

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video