Kam za kulturou a zábavou na Žatecku, Lounsku a Podbořansku

Alla Želinská 2021-12-02 23:52:00

Mikulášské nadílky, čertovské řádění, adventní koncerty, mše, kino, přímý přenos i činohra v divadle, veřejné bruslení - je tu první prosincový víkend a druhá adventní neděle.

ŽATECKO

PÁTEK 3. PROSINCE

Music club Chaloupka Žatec: Pan Demos a Najust - Špičková rocková párty na Chaloupce! Hrají: Pan Demos (rock Louny) Najust (rock Žatec). Od 19 hod.

SOBOTA 4. PROSINCE

Kostel Nanebevzetí P. Marie Žatec (Hošťálkovo nám.): Adventní varhanní koncert - Eva Boháčková soprán, Jiří Knotte varhany. Vstupné dobrovolné. Vstoupení se uskuteční při dodržení zdravotních nařízení. Od 14 hod.

Městské divadlo Žatec: Eurydika - Evokativní Eurydika s excelentním, mladým, polským kontratenoristou Jakubem Józefem Orlińským. Od 18:45 hod.

NEDĚLE 5. PROSINCE

Budova radnice Žatec: Mikuláš na žatecké radnici – pro děti a jejich blízké je připraveno předávání mikulášské nadílky ve foyeru žatecké radnice. Od 16:30 hod.

Obec Žiželice: Mikulášská nadílka u vás doma - Mikuláš, anděl a čert vyrazí s obecními balíčky přímo za jednotlivými dětmi.  

LOUNSKO

PÁTEK 3. PROSINCE

Kino Postoloprty: Mikulášská nadílka s Čertovskou pohádkou Divadla BezeVšeho. Pro předem objednané děti. Od 16 do 18.45 hod.

ZUŠ Postoloprty: Výtvarné činnosti a keramická dílna pro seniory. Od 14.30 hod.

Zahrada Dělnického domu Cítoliby: Venkovní čertovské řádění - AKCE BUDE, jen připomínáme, že je třeba dodržet všechna aktuální hygienická opatření, která budeme při vstupu kontrolovat a děkujeme, že to respektujete :-). I přesto doufáme, že si akci všichni, zejména děti užijeme, čertíci už se těší. Soutěže, masky vítány, svařák, klobásy a jiné dobroty. Vstup děti zdarma, dospělí 30 Kč. Od 16:30 hod.

KD Zastávka Louny: Taneční pro mládež - Prodloužená. Od 20 hod.

SOBOTA 4. PROSINCE

Kostel Nanebevzetí Panny Marie Postoloprty: Adventní koncert sboru Kvítek – v den svátku sv. Barbory. V 17 hod.

Divadlo J. K. Tyla Postoloprty: CASANOVA NA DUCHCOVSKÉM ZÁMKU – Hluboce lidská komedie K. Gassauera o posledních dnech slavného milovníka žen uvádí DS Karel Čapek Děčín. Od 19 hod.

Mírové náměstí Louny: Farmářské trhy. Od 8 do 12 hod.

Vrchlického divadlo Louny: VÁNOCE S CHOREOU BOHEMICOU - Ve vzácné syntéze tradiční hudby, zpěvu, tance, lidového divadla a výtvarného cítění jakoby vdechla slavná Chorea Bohemica život naivním figurkám českých betlémů, malůvkám na skle, rytinám starých nebeklíčů i světské radosti ze života. Vedle vánočních obchůzek, písní a koled uvidíte nezaměnitelným způsobem zpracované a interpretované české legendy. Nezapomeňte si vzít s sebou zvonečky a drobný dárek. Od 17 hod.

Zimní stadion Louny: Veřejné bruslení. Od 13:30 do 15 hod.

Louny, Infinity Music Club: Mikulášská na Infi - Na INFI nás čeká Mikulášská nadílka jak pro malé i velké, tak pro hodné i zlobivé. Od 15 hod.

Krizdenbar Louny: Mikulášské setkání. Od 15 hod.

TJ Sokol Telce: Adventní procházka - sraz před Sokolovnou, balíček pro děti a malé občerstvení zajištěno. Od 14 hod.

Černochov: Slavnostní rozsvícení vánočního stromu. Od 17 hod.

Kostel sv. Mikuláše Orasice: Poutní mše svatá. Od 15 hod.

Kino Domoušice: CROODSOVI: NOVÝ VĚK - Nejslavnější pravěká rodina se vrací! Pokračování úspěšné animované komedie. Od 18 hod.

Pátek nad Ohří: Rozsvícení vánočního stromku - Rozsvícení vánočního stromku (u hospody Hela), ohňové vystoupení skupiny Lampyris, občerstvení: co kdo přinese... V 18 hod.

NEDĚLE 5. PROSINCE

Kostel Nanebevzetí P. Marie Postoloprty: Mše svatá o druhou neděli adventní. Od 8.30 hod.

ZUŠ Postoloprty: Tvoříme pro radost a keramika pro děti. Od 9.30 hod.

Loutkové divadlo Louny: JAK ROZČERTIT ČERTA – Loutková pohádka. Od 14:30 hod.

Chrám sv. Mikuláše Louny: Druhá neděle adventní – poutní slavnost sv. Mikuláše, poté přijde Mikuláš s nadílkou. Od 9 hod.

Kostel CČSH Louny: Adventní neděle. Od 9 hod.

KD Zastávka Louny: Mikulášská Lounské třináctky. Od 14 hod.

Kostel sv. Martina Břvany: Mše. Od 11.15 hod.

Kostel sv. Prokopa Blažim: Mše. Od 15 hod.

Kaple M. J. Husa Peruc: Adventní koncert Chrámového pěveckého sboru náboženské obce CČSH v Lounech. Od 14 hod., poté následuje mše.

Kostel sv. Bartoloměje Smolnice: Adventní setkání – T. Medvecká – přednes, I. Tausinger – klavírní improvizace. Od 16 hod.

Zimní stadion Louny: Veřejné bruslení. Od 16:30 do 18 hod.

PODBOŘANSKO

PÁTEK 3. PROSINCE

1. Česká společnost Podbořany: Páteční tvoření s Aničkou - Tvoření je vhodné pro děti od 2 do 6 let v doprovodu rodičů. Začínáme vždy v 15:30 hod.

MC Jablíčko z Nepomyšle: Andělské drátování s Blankou – kurz drátování s vánoční tématikou. Přijďte si vytvořit andělíčka, hvězdu nebo jinou dekoraci z drátků. Kurzem vás povede zkušená lektorka Blanka, která práci uzpůsobí vašim schopnostem. Workshop ve spolupráci s Ústeckým krajem a MAS Vladař. Pro děti od 8 let a dospělé. Vstup zdarma. Registrace u D. Lněníčkové (774 170 428). Od 16 hod.

Kino Podbořany: Ztraceni v ráji - Evžen se sice narodil a vyrostl ve Švýcarsku, ale protože byl vždy tak trochu bohém, rozhodl se opustit tamější buržoazní svět, kam příliš nezapadal. Od 19:30 hod.

Zámek Krásný Dvůr: Od pátku do neděle se můžete zúčastnit individuální zážitkové hry s mikulášskou tématikou. Projděte si park a při plnění úkolů zjistěte, kdo byl svatý Mikuláš. Pracovní listy jsou k vyzvednutí na zámecké bráně. Dobré boty a tužku s sebou.  

SOBOTA 4. PROSINCE

Areál koupaliště Podbořany: Otevřené kluziště pro veřejnost – k dispozici půjčovna bruslí. Od 10 do 19 hod.

Nepomyšl, před kostelem: Mikulášská nadílka – dětem budou na závěr rozdávány mikulášské balíčky za mikulášské kupony. Od 15:30 hod.

Po skončení Mikulášské nadílky proběhne komentovaná prohlídka restaurování nástěnných maleb v kostele sv. Mikuláše restaurátorem Michalem Šelembou. V 16 hod.

Kaple sv. Anny Hlubany: Ježíškova pošta - Ježíškova schránka na dopisy pro dětská přání bude umístěna u kapličky po celý advent až do adventní neděle 19. 12. 

NEDĚLE 5. PROSINCE

Kostel sv. Petra a Pavla Podbořany: Nedělní mše svatá. V 9 hod.

Adventní koncert - v programu koncertu zazní staročeské roráty, pastorely a sonáty starých mistrů. Pavel Herzog  - trubka, Petr Hostinský – varhany, Jakub Hrubý - baryton. V 15 hod.

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video