Město trápí zvýšený výskyt koček. Otázku toulavých zvířat má vyřešit upravená vyhláška

Hedvika Mašková 2021-12-13 10:30:00

Problém, se kterým se potýká mnoho měst a obcí v České republice, je přemnožení toulavých koček. Město Žatec není výjimkou. Problematiku toulavých koček má řešit nově upravená obecně závazná vyhláška, kterou na svém jednání schválili žatečtí zastupitelé.

Po projednání radou města byla zastupitelům předložena ke schválení obecně závazná vyhláška, kterou se stanoví zákaz umísťování krmiva a potravin pro ptactvo a jiná volně žijící nebo toulavá zvířata s výjimkou krmení ptactva v krmítcích a vodního ptactva.

,,Vyhláška je upravována převážně z důvodu řešení otázky toulavých zvířat na území Města Žatce a jeho místních částí. Především jde o zvýšený výskyt kočičí populace. Ta je velice špatně regulovatelná a mnoho občanů svým chováním podporuje její neblahý vývoj. Město Žatec se pokusí ve spolupráci s městskou policií a odborným veterinárním zařízením, případně budoucí spoluprací se vznikajícími spolky tuto situaci řešit (odborné odchyty, kastrace, navracení do původního prostředí, čipování). Předkládaná změna vyhlášky již byla konzultovaná s Ministerstvem vnitra ČR, odborem veřejné správy, dozoru a kontroly v Ústí nad Labem,“ zdůvodňuje se v materiálu předloženém na jednání zastupitelstva města, který zpracovala Emilie Filandrová z administrativy odboru místního hospodářství a majetku.

Návrh obecně závazné vyhlášky byl na Ministerstvo vnitra doručen 13. srpna. Ministerstvo uvedlo, že předmětný návrh nebyl shledán v rozporu se zákonem.

Zastupitelé změnu obecně závazné vyhlášky o zákazu požívání alkoholických nápojů na veřejných prostranstvích, o podmínkách plakátování a o opatřeních ke zlepšení vzhledu veřejné zeleně na svém posledním zasedání schválili. Nově je její součástí rovněž zákaz krmení ptactva (kromě krmítek a vodních ptáků) a volně žijících zvířat ve městě. Schválenou vyhlášku č. 1/2017 v celém znění naleznete vyvěšenou na úřední desce města Žatec.

Foto: pexels.com

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video