Na programu jednání zastupitelů je rekordní rozpočet

Alla Želinská 2021-12-08 09:27:00

Netradičně už na konci roku budou tentokrát schvalovat rozpočet podbořanští zastupitelé. Na programu ho mají tuto středu 8. prosince na veřejném zasedání od 17 hodin v kinosále Kulturního domu.

Doposud to bylo vždy až na začátku dalšího roku, letos je situace jiná. Pro rok 2022 by měla městská pokladna hospodařit s částkou 273 milionů korun. O nejdůležitějším „zákonu“ se městští poslanci budou diskutovat právě dnes.

Kromě běžného provozu města myslí rozpočet i na nové investice, dosáhnout mají pro Podbořany rekordních téměř sta milionů, přesněji kolem 93 milionů korun. „Přebytek činí zhruba 93 milionů, předpokládají se i investice v tomto objemu. Letos řešíme rozpočet dříve, abychom byli připraveni na jednání se stavebními firmami, které mají své investiční kalendáře již zaplněné, aktuální finanční situace celkově je totiž složitější,” uvedl tajemník MÚ Podbořany Martin Gutzer.

Město plánuje letos investovat např. do přístavby nové budovy základní umělecké školy. Dalšími velkými položkami jsou stavba svozového dvora, dokončení inženýrských sítí pro rodinné domy na Lišce, zahájení výstavby sítí na Malé Osadě. Investovat se bude také do oprav komunikací - v plánu je asfaltování cesty v úseku V Tůni po Penny, dále cesty od SOŠ ke hlubanské tvrzi, stezky z bývalých kasáren do Buškovic nebo stezky od Billy do Dolanek. V centru Podbořan příští rok by měl přibýt také nový ozdobný prvek – vodní fontána, a to v parčíku u křižovatky naproti žlutému kostelu. Cena je 290 tisíc včetně DPH. Nákup a instalaci schválila minulý týden rada města. Město chce zkusit část prostředků získat formou dotace z některého ze státních programů na rozvoj kultury nebo regionů. Všechny záměry musí potvrdit ještě zastupitelstvo města při dnešním schvalování rozpočtu a plánovaných investičních akcí na příští rok.

Ovšem hned prvním bodem dnešního programu jednání zastupitelstva je složení slibu nového zastupitele. Dlouholetý člen zastupitelstva a radní MUDr. Petr Ráliš totiž v září zemřel. Zastupitelé uctí jeho památku minutou ticha. Slib složí MUDr. Radim Šindelář.

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video