Fotbalová sezóna 4. třídy: devět týmů, 238 branek, 74 žlutých a tři červené karty

Redakce 2021-12-12 11:36:00

Podzim nabírá na obrátkách a pomalu si podává ruku se zimou. To je doba, kdy se k zimnímu odpočinku chystají také fotbalové soutěže. Jako první dohrála svou podzimní část 4. třída.

Jako první dohrála svou podzimní fotbalovou část na Lounsku 4. třída. Oproti dvěma předchozím ročníkům, kdy epidemie covidu a situace v republice neumožnila dohrání soutěží, ten letošní vypadá nadějně. Alespoň ta podzimní, která se stihla dohrát celá a soutěže tam mají odehranou polovinu utkání sezony. Na konci jarního kola, které se snad odehraje, bychom mohli znát postupující do třetí třídy. Sestupu se nikdo bát nemusí, 4. třída je nejnižší fotbalovou soutěží okresu Louny.

Trávníky čtvrté třídy nabídly devět kol mistrovských utkání. Vzhledem k lichému počtu účastníků soutěže měl vždy jeden z týmů v každém kole volno. Odehrálo se tedy šestatřicet soutěžních utkání, do nichž zasáhlo 223 fotbalistů. Z Lounska tuto soutěž hrají Sokol Chožov, SK Hříškov, Sokol Koštice a FK Líšťany 1934. Nejblíže k pomyslným stupňům vítězů má po podzimní části Chožov, který přezimuje na ,,bramborové“ příčce.  Ze Žatecka nejnižší okresní soutěž hrají Lišany a Měcholupy a Lipenec, z Podbořanska Buškovice B a Nepomyšl. 

Nejvíce odehraných minut zaznamenali hráči Antonín Pražák a Michal Černohorský z týmu Lišan, oba shodně 730. Jen o dvě minuty méně odehráli Richard Feri (Líšťany) a Michal Přibil (Nepomyšl), nad sedm stovek odehraných minut se dostalo dalších osm hráčů.

Na čele tabulky přezimuje dvojice Ohře Lišany a Sokol Měcholupy. Oba týmy získaly dvacet bodů, shodně šest utkání vyhrály a dvě remizovaly, a to včetně vzájemného utkání. To skončilo remízou 1:1. Oba týmy spojuje také fakt, že zatím nenašly přemožitele. Lepším skóre momentálně disponují Lišanští (nastříleli o 4 branky více než Měcholupy). Během jarní části sezóny by však vedoucí dvojice neměla zapomínat na třetího vzadu. S jednobodovou ztrátou číhá na svou šanci buškovický B tým. Zajímavý duel tedy nabídne hned první jarní kolo. Do Buškovic zavítá celek z Lišan.

Kontakt s čelem si udržuje ještě Sokol Chožov, který na čelo ztrácí pět bodů. Při menším počtu zápasů, které soutěž nabízí, ztráta relativně velká. Ale favorité v čele nedostanou své body zadarmo a náskok se může vypařit. Následuje trojlístek, který si zřejmě na konci sezóny rozdělí pořadí na 5., 6., a 7. Podle současného postavení tedy Nepomyšl, Hříškov a Lipenec. Tabulku uzavírá dvojice Koštice a Líšťany. Fotbalistům Líšťan se zatím žádné utkání nepodařilo dotáhnout do vítězného konce, jen jednou remizovali a přezimují tedy na poslední příčce s jedním bodem.

Ve čtvrté třídě během osmi podzimních kol padlo 238 branek. Nejproduktivnějším týmem disponují aktuálně Lišany, které v osmi zápasech nastřílely branek dvaapadesát. Druhé Měcholupy se trefily 48 krát, třetí rezerva Buškovic 44 krát. Nepřekvapí tedy, že i nejlepší střelec soutěže obléká lišanský dres. S šestnácti brankami střelcům vládne Filip Antropius. O jednu branku méně vstřelil měcholupský Kristián Kousek. Na průběžné třetí pozici najdeme desetigólovou dvojici Jaroslav Koubek (Chožov) a Jakub Umlauf (Buškovice). Nejméně vstřelených branek zatím zažili v Košticích. Devět branek z osmi podzimních fotbalových utkání není velký důvod k radosti.

Žlutých karet rozdali rozhodčí celkem sedmdesát čtyři. Nejtrestanějším hráčem v soutěži je zatím nepomyšlský Lukáš Přibil, který viděl kartu průměrně v každém druhém utkání (8 zápasů / 4 žluté karty). Mezi deseti nejpilnějšími sběrači žlutých karet najdeme hned tři fotbalisty Sokola Lipenec – Poláček, Gabriel (oba tři žluté), Tesař (dvě žluté). Červená karta padla v utkáních čtvrté třídy celkem třikrát. Dvakrát jsou jejími držiteli úspěšní střelci i držitelé žlutých karet – David Záruba z Hříškova a Petr Tesař z Lipence. Držitelem jen červené karty je Ladislav Seman z Lipence.



Na snímku utkání 7. kola TJ Nepomyšl - SK Hříškov 2:2 (0:1) z 9. října 2021. Střelci: 59. Lukáš Mikulčík, 85. Michal Přibil  - 13. Vladimír Kabourek, 67. Tomáš Kabourek. foto: Ultra Week

Napsal(a): Redakce

Komentáře

Prozatím zde nejsou žádné nabídky práce

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video