Hasiči převzali medaile za unikátní pomoc během covidu

Lucie Steklá 2021-12-13 00:00:00

Lounsko, Ústí (lus, ma) Tisíce hodin v dobrovolné službě, upřednostňování obecných zájmů nad těmi vlastními a především ochota pomáhat.

Tak by se dalo charakterizovat úsilí, které sbory dobrovolných hasičů Ústeckého kraje vynaložily při boji s pandemií. Za svou oddanou práci byly jednotky odměněny záslužnými covidovými medailemi, které na Krajském úřadě Ústeckého kraje převzaly z rukou svého vedení.

Byli mezi nimi také dobrovolní hasiči z okresu Louny, konkrétně ze sborů Cítoliby, Líšťany, Peruc, Postoloprty, Slavětín Veltěže a Žiželice. Sto šestnáct dobrovolníků společně odpracovalo neuvěřitelných té-měř osm tisíc hodin. Dobrovolní hasiči měli ve velkokapacitních centrech v Ústí nad Labem a Litoměřicích na starosti primárně pomoc s koordinací očkovaných od května do srpna letošního roku.

Ocenění ze sborů Lounska převzali: Filip Renč, Eliška Vrbová (oba SDH Cítoliby), Martin Langer (SDH Líšťany), Vladimír Kalík (SDH Peruc), Michal Hrdlička (SDH Postoloprty), Pavel Suchý, David Zedník a Lukáš Suchý (všichni SDH Slavětín), Jana Fialová (SDH Veltěže), Helena Makuková, Lenka Urbánková, Martina Urbánková, Pavlína Mangová a Milan Škvaridlo (všichni SDH Žiželice).

,,Každé hodiny je třeba si vážit o to více, protože ji dobrovolní hasiči odpracovali v době osobního volna případně pak o dovolené či neplaceném volnu,“ zaznělo při předávání medailí nejen z úst Matěje Proška, ale také z úst starosty Krajského sdružení hasičů Ústeckého kraje Jiřího Hence i hejtmana Ústeckého kraje Jana Schillera.

Medaile byly předávány nově zapojeným dobrovolným hasičům ve druhé vlně a čestná uznání KSH Ústeckého kraje těm, kteří se zapojili již od začátku.

Za pomoc na onkologickém oddělení krajské zdravotní a při startu očkovacího centra v Litoměřicích bylo čtyřiačtyřicet dobrovolných hasičů oceněno již v květnu, kdy se rozbíhala daleko rozsáhlejší spolupráce a mnohem větší výzva, která měla prověřit připravenost dobrovolníků k pomoci ve větším rozsahu. Zatímco během spolupráce na první fázi se za půl roku odpracovalo úctyhodných 2 056 hodin, od května, po startu velkokapacitních center, se díky zapojení dalších 72 dobrovolných hasičů podařilo tuto hodnotu překonat téměř za jeden měsíc. Koordinaci směn a organizaci měli na starost za Krajské sdružení hasičů M. Prošek a Robert Viceník. Dobrovolníkům z řad hasičů prošlo rukama více než 100 tisíc návštěvníků očkovacích center a onkologického oddělení. Covidovou medaili dostaly od starosty Krajského sdružení hasičů i hlavní sestra krajské zdravotní Markéta Svobodová a koordinátorky Martina Pospíšilová a Kamila Pacáková.


Napsal(a): Lucie Steklá

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video