Vánoce jsou svátky dobrých skutků! Žatecká firma darovala žákyni elektrický vozík

Hedvika Mašková 2021-12-23 10:00:00

Dobré skutky by se měly dělat po celý rok. O Vánocích to ale platí dvojnásob. Předminulé pondělí se proto žatecká společnost HANZL ELEKTROMONTÁŽE rozhodla předat elektrický invalidní vozík žákyni čtvrté třídy Základní školy Komenského alej v Žatci Adélce Kozlíkové, která ze svého vozíku od pojišťovny již vyrostla a na nový má nárok až za dva roky.

Adélka je od narození postižena mozkovou obrnou. V důsledku postižení je proto na invalidním vozíku. 

,,Na sociální síti jsem uviděl inzerát na prodej elektrického vozíku od jedné nejmenované osoby z pečovatelského domu a ihned ji kontaktoval a dohodl se na koupi. Následně jsem se domluvil s jednatelem místní společnosti HANZL ELEKTROMONTÁŽE Petrem Hanzlem, že vozík zakoupí a Adélce daruje,” sdělil ředitel Základní školy Komenského alej Zdeněk Srp.

,,Chtěla bych Petru Hanzlovi za zakoupení vozíku a darování dceři Adélce moc poděkovat. Vozík jí pomůže v samostatném pohybu a nebude odkázána na stálou pomoc od asistentky nebo svých blízkých,” dodala na závěr upřímná slova díků maminka Adélky Zdeňka Kozlíková.

Popiska foto:  Elektrický vozík pro Adélku. Minulé pondělí předal za společnost HANZL ELEKTROMONTÁŽE její jednatel Petr Hanzl (uprostřed v černém tričku) elektrický invalidní vozík žákyni 4.C ZŠ Komenského alej v Žatci Adélce. Na fotografii se při této chvíli nechali zvěčnit také ředitel školy Zdeněk Srp (vlevo) a maminka Adélky Zdeňka (vpravo).

,,Základní školu Komenského alej jsem navštěvoval i já sám a nikdy jsem na ni nezanevřel, proto jsem při prosbě zakoupení vozíku pro Adélku neváhal a rozhodl se, že ji naše společnost podpoří, protože jde skutečně o smysluplný dar,” uvedl Petr Hanzl.     

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video