Betlémské světlo dorazilo také na Podbořansko

Alla Želinská 2021-12-18 20:16:00

V sobotu 18. prosince se vánoční plamínek díky skautským dobrovolníkům rozšířil po celé republice a rozsvítil lucerničky také na Podbořansku. O Štědrém dni si pro Betlémské světlo můžete přijít do kostela...

Rozvoz BS probíhal v sobotu již tradičně od brzkého rána po vlakových trasách, jejichž přehled je k dispozici na www.betlemskesvetlo.cz.

V kostele sv. Petra a Pavla v Podbořanech bude světélko z Betléma dostupné na Štědrý den od 13 do 16 hodin. Betlémské světlo si lidé budou moci také vyzvednout v ul. Žatecké 542 v době od 10 do 12 hodin a v kapličce v Hlubanech od 14:30 do 16 hodin. To vše díky iniciativě farnice Anny Haladějové, římskokatolické farnosti Podbořany a žen z Hluban, které se starají o kapličku.

Na Štědrý den od 14 do 16 hodin se také v podbořanském kostele Božího Spasitele v Husově ulici rozsvítí Betlémské světlo, které každý rokem přiváží do České republiky skauti. 

Dalším místem, kde si o Štědrém dni můžete převzít Betlémské světlo, bude kostel svatého Jana Křtitele ve Vroutku, a to od 13:30 do 15 hodin - v rámci tradičních lidových tradic s okrašlovacím spolkem Budíček za hudebního doprovodem bratrů Poplšteinových.

Foto ze sobotní zastávky vlaku s Betlémským světlem v Podbořanech ZDE.

Foto: L. Helásková

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video