Každý třicátý viník nehody byl pod vlivem alkoholu

Lucie Steklá 2021-12-20 08:56:37

Sto dvacet listopadových nehod, v prosinci již sedm desítek. Jezděte opatrně.

Listopadový počet nehod, k nimž museli vyjíždět policisté v okrese Louny se zastavil na čísle 121. ,,Toto číslo je srovnatelné s loňským listopadem, kdy byly řešeny o tři nehody méně," uvedla policejní mluvčí Miroslava Glogovská. Při kolizích se tentokrát lehce zranilo deset osob (v r. 2020 o 13 více), těžká zranění neutrpěl nikdo a v důsledku nehod také nikdo nezemřel. Vloni v listopadu byl těžce zraněn jeden účastník nehody a v důsledku kolize došlo k jednomu úmrtí. ,,Celkové škody byly ve srovnání se stejným obdobím loňského roku o něco vyšší, letos byly vyčísleny na 8,8 milionu korun, vloni to bylo 7,4 milionu. Na pokutách zaplatili viníci nehod v součtu téměř 40 tisíc korun," uvedla srovnání mluvčí. Podle jejích slov byli čtyři viníci nehod pod vlivem alkoholu.

Řidiči motorových vozidel měli na svědomí 85 nehod, řidiči nemotorových vozidel zavinili jeden střet. Bouralo se většinou kvůli nesprávnému způsobu jízdy (59), nepřiměřené rychlosti (12) a nedání přednosti (12). Nesprávné předjíždění zapříčinilo 3 kolize. Se zvěří se řidiči střetli v 35 případech.

Bourá se také v prosinci, k dnešnímu dni policisté řešili na sedm desítek nehod. Jednou z nich byla nehoda ze 16. prosince, kdy došlo k dopravní nehodě osobního a nákladního vozu na křižovatce silnic číslo 250 a 255 v obci Výškov-rozvodna. Na místo vyjely okamžitě tři hasičské jednotky ze stanic Počerady, Postoloprty a Bitozeves. Hasiči po příjezdu na místo provedli protipožární opatření, zajištění vozidel proti vzniku požáru a zraněnému řidiči z osobního vozu poskytovali předlékařskou pomoc, až do příjezdu posádky zdravotní záchranné služby. Vzhledem k většímu úniku provozních kapalin na komunikaci museli hasiči provést úklid za použití sorbentu. Místo nehody, bylo hasiči osvětleno a provoz byl řízen kyvadlově.   


Napsal(a): Lucie Steklá

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video